پرداخت تسهیلات 20 هزار میلیارد تومانی به شرکت های دانش بنیان توسط بانک ها طی سال گذشته
به گزارش ایستگاه بازی، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: سال گذشته علاوه بر تسهیلات صندوق پژوهش و فناوری و صندوق شکوفایی و نوآوری، بیش از 20 هزار میلیارد تومان تسهیلات فقط به وسیله بانک ها به شرکت های دانش بنیان پرداخت شده است و سال جاری نیز قطعاً رقم این تسهیلات بسیار بالاتر خواهد بود.
به گزارش خبرنگاران، سورنا ستاری در حاشیه افتتاح مرکز نوآوری و شتابدهی سلامت دانشگاه علوم پزشکی تبریز اظهار کرد: طی پنج سال اخیر تغییرات جدی در دانشگاه علوم پزشکی به ویژه در حوزه کارآفرینی، اشتغال و… اجرا شده که نتیجه این فعالیت ها را در این مرکز می توان دید.
وی با اشاره به بازدیدهای خود در آذربایجان شرقی، گفت: آذربایجان شرقی استان مهمی بوده و دانشگاه های بسیار خوبی هم دارد و همچنین فرهنگ کارآفرینی قدیمی در استان جریان دارد.
وی با بیان این که کارآفرینی در نگاه و فرهنگ مردم آذربایجان شرقی یک ارزش است و این نوع نگاه در اقتصاد دانش بنیان بسیار با اهمیت است، اضافه نمود: با توجه به وجود دانشگاه های خوب و نیروی انسانی فوق العاده، آذربایجان شرقی پتانسیل بسیار بالایی برای اقتصاد دانش بنیان است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با تاکید بر این که حامی اینگونه اقدامات (مراکز نوآوری و کارآفرینی) هستیم، اظهار کرد: هرچند تحریم همواره معضل است اما باعث شده تا تقاضا و سفارش بسیاری از شرکت های دانش بنیان در ماه های گذشته افزایش پیدا کند.
وی اضافه نمود: بسیاری از شرکت های دانش بنیان اکنون مشکل بازار ندارند و ما باید یاری کنیم تا مسائل حقوقی، ارزی و تعدد قوانین را برایشان حل کنیم.
وی در رابطه با حمایت های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از شرکت های دانش بنیان، گفت: سرمایه گذاری در این شرکت ها باید توسط بخش خصوصی انجام گردد اما در رابطه با تسهیلات کم بهره ما در خدمت شرکت های دانش بنیان هستیم.
بازدید ستاری از پروژه های شرکت های دانش بنیان استان و مزرعه high-tech
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور هم چنین از دو شرکت دانش بنیان شهرک صنعتی سرمایه گذاری خارجی، کارخانه بزرگ داروسازی دانا و مزرعه high-tech و مرکز رشد واحدهای فناور کشاورزی در تبریز بازدید کرد.
به گزارش خبرنگاران، سورنا ستاری در سفر یکروزه ی خود به تبریز، بعد از بازدید از پروژه های منطقه آزاد ارس، از پروژه های دو شرکت دانش بنیان پرت صنعت و شرکت دانش بنیان مهندسی شبکه و فناوری اطلاعات بازید کرد.
ستاری در ادامه از مجموع پروژه های جدید شرکت داروسازی دانا از جمله پروژه فراوری قطره چشمی، سرم، آمپول، پریفیلد و ویال مایع بازدید کرد، شرکت داروسازی دانا یکی از بزرگترین شرکت های فراوری دارو بوده و این شرکت در بخش فراوری دارو با داشتن 16 خط فراوری پیشرفته، یکی از بزرگترین فراوری کنندگان دارو و مواد مؤثر دارویی و آنتی بیوتیکی در اشکال ویال تزریقی، سافت ژل، قرص، کپسول، سوسپانسیون خوراکی و ساشه در کشور و خاورمیانه محسوب می گردد.
در ادامه بازدیدها معاون علمی و فناوری از مزرعه high-tech بازدید و مرکز رشد واحدهای فناور کشاورزی را افتتاح کرد.
مرکز نوآوری و شتابدهی سلامت دانشگاه علوم پزشکی تبریز گشایش یافت
طی آئینی با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، مرکز نوآوری و شتابدهی سلامت دانشگاه علوم پزشکی تبریز گشایش یافت.
به گزارش خبرنگاران، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در این آئین در مورد هزینه های صرف شده برای راه اندازی مرکز گفت: برای طراحی و احداث مرکز 36000 میلیون ریال، تجهیز مرکز 5,000 میلیون ریال و برای برگزاری رویدادها و دوره های توانمندسازی 1,500 میلیون ریال هزینه نموده ایم که در مجموع 42,500 میلیون ریال می گردد که 14,000 میلیون ریال اعتبار ابلاغی ریاست جمهوری بوده و 28,500 میلیون ریال نیز از اعتبارات دانشگاه است.
محمدحسین صومی با اشاره به اقدامات نرم افزاری اجرا شده در مورد مرکز نیز گفت: راه اندازی دفتر فناوری و کارآفرینی و تجاری سازی دانشجویی، برگزاری انواع کارگاه ها و دوره های توانمندسازی، برگزاری رویدادهای مرتبط با فناوری و نوآوری، عقد تفاهم نامه و استقرار دو شتاب دهنده، برگزاری دو رویداد ایده تا محصول با همکاری شتاب دهنده از جمله این اقدامات بوده است.
وی اضافه نمود: شناسایی و جذب ایده ها و طرح های خلاقانه و نوآورانه دانشجویان، راهنمایی و تسهیل راستا کارآفرینی و اشتغالزایی به وسیله تقویت و ارتقای مهارت عمومی و تخصصی دانشجویان، تشویق و ایجاد انگیزه در جهت تغییر رویه از تحقیقات تئوری و نظری، تحقیقات کاربردی و عملیاتی و فراوری محصول نوآورانه، مشاوره و توانمندسازی دانشجویان در راستا تبدیل دانش به ارزش، یاری به ساخت نمونه های اولیه یا پایلوت طرح های نوآورانه، جذب سرمایه گذاری با همکاری شتاب دهنده ها و صندوق ها، تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه به وسیله برندسازی دانشگاه در مباحث نوآورانه از جمله اهداف و مأموریت های این مرکز است.
صومی با بیان این که دانشگاه علوم پزشکی تبریز تنها دانشگاهی است که شورای فناوری دارد، اضافه نمود: در این شورا از دانشگاه تبریز، دانشگاه سهند و… نیز جهت مشارکت و همکاری دعوت می گردد.
وی در رابطه با انتظارات دانشگاه علوم پزشکی تبریز از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز گفت: پرداخت فاز سوم تعهدات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صدور دستورات لازم در مورد توافقات شهر سلول، افزایش سهمیه دانشگاه در جذب دوره های پسادکتری تحت پوشش صندوق حمایت از پژوهشگران، حمایت اداری و اقتصادی جهت تجهیز پردیس فناوری سلامت و حمایت زیرساختی از فراوریات ساخت داخل به خصوص شرکت های وابسته به مرکز رشد از جمله انتظارات ماست.
وی گفت: توانمندسازی دانشجویان و تبدیل نتایج پژوهش ها به محصولات مورد احتیاج بازار از جمله اهداف اصلی ما از راه اندازی این مرکز است.
سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در این آئین اظهار کرد: راه اندازی این مرکز اقدام بسیار خوبی بوده و ما از این چنین فعالیت ها حمایت می کنیم.
منبع: خبرگزاری ایسنا