طرز تهیه کرم نارگیل به 2 روش
به گزارش ایستگاه بازی، کرم نارگیل یکی از اون مواد خوش عطر و پرکاربردیه که هم در شیرینی پزی جای خودش رو داره و هم در تهیه دسرهای خنک و نوشیدنی های استوایی. پایه اصلیش عصاره غلیظ گوشت نارگیله که با کمی شکر یا شیرین کننده ترکیب میشه تا بافتی نرم، کرمی و خوش طعم پیدا کنه. این کرم، برخلاف شیر نارگیل که رقیق تره، غلظت و چربی بیشتری داره و به همین دلیل حسابی به غذاها بافت و مزه می ده. برای یادگیری طرز تهیه کرم نارگیل با این مطلب از در همراه باشید.

طرز تهیه کرم نارگیل در یک نگاه
در طرز تهیه کرم نارگیل گوشت تازه یا پودر نرم شده نارگیل رو با آب داغ میکس کنین و از صافی رد کنین تا عصاره سفیدش جدا بشه. بعد این عصاره رو با نشاسته ذرت حل شده، شکر و کمی نمک داخل قابلمه روی حرارت ملایم بپزین و مدام هم بزنین تا به غلظت ماست پرچرب برسه.
در انتها، وانیل رو برای عطر اضافه کنین و پس از کمی خنک شدن، داخل ظرف دربسته در یخچال نگه دارین که تا پنج روز ماندگار است یا برای مدت طولانی تر فریز کنین.
برای اینکه مقدار مواد اولیه و جزئیات طرز تهیه کرم نارگیل رو بدونید، ادامه مطلب رو بخونید.
مواد لازم برای تهیه کرم نارگیل
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
گوشت تازه نارگیل رنده شده یا پودر نارگیل خشک | حدود 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
آب داغ | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
شکر یا پودر قند | 2 تا 3 قاشق غذاخوری |
نشاسته ذرت | 1 قاشق غذاخوری سرصاف |
نمک | نوک قاشق چای خوری |
وانیل یا اسانس نارگیل (اختیاری و برای عطر بیشتر) | چند قطره |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: حدود 10 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه کرم نارگیل: حدود 20 دقیقه
مراحل طرز تهیه کرم نارگیل در خانه (روش اول)
کرم نارگیل خانگی رو میشه با چند ماده ساده و بدون هیچ افزودنی خاصی تهیه کرد، اما نتیجه اش چیزی کمتر از نمونه های آماده بازار نداره. مهم اینه که توی هر مرحله دقت کنیم تا هم بافتش نرم و براق بشه و هم عطر خوش نارگیل کاملاً حفظ بشه.
مرحله اول: نارگیل رو آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کرم نارگیل، باید نارگیل را آماده کنید. اگه از نارگیل تازه استفاده می کنین، پوسته سفت و لایه قهوه ای زیرش رو کامل جدا کنین تا رنگ و طعم کرم روشن و لطیف بمونه. بعد گوشت سفید رو با رنده ریز رنده کنین یا تو غذاساز بندازین.
اگه نارگیل خشک دارین، نوع شیرین نشده رو انتخاب کنین و قبل از آغاز، بذارینش تو یه کاسه و یه پیمونه آب داغ بریزین روش، حدود 10 دقیقه بمونه تا نرم بشه و عطرش دربیاد. این خیساندن باعث میشه عصاره گیری پرمزه تر باشه.
مرحله دوم: عصاره نارگیل رو بگیرین
گوشت یا پودر نرم شده رو تو مخلوط کن قوی بریزین و آب داغ رو اضافه کنین. حدود دو تا سه دقیقه میکس کنین تا بافتی شیری و یکدست پیدا کنه. بعد این مخلوط رو از یه صافی ریز یا پارچه نخی رد کنین و با فشار دادن، عصاره سفید و غلیظش رو جدا کنین. این مرحله خیلی مهمه، پس با حوصله انجامش بدین.
مرحله سوم: عصاره رو با مواد غلیظ کننده ترکیب کنین
عصاره رو تو قابلمه استیل یا لعابی (نه آلومینیومی) بریزین. نشاسته ذرت رو با 3-4 قاشق غذاخوری آب سرد کاملاً حل کنین تا گوله نشه. بعد این محلول رو همراه شکر و یه ذره نمک (قد یه پنسه) به قابلمه اضافه کنین. نمک یاریی هستش برای بالانس کردن طعم شیرین.
شما می تونید نشاسته ذرت، شکر و نمک رو به صورت و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله چهارم: کرم رو روی حرارت بپزین تا غلیظ بشه
قابلمه رو بذارین روی حرارت ملایم و با قاشق چوبی یا همزن دستی مدام هم بزنین تا ته نگیره. اول کار مایع رقیقه ولی بعد از 6-8 دقیقه کم کم غلیظ میشه. حرارت رو بالا نبرین چون ممکنه نشاسته بسوزه یا رنگش کدر بشه. با حرارت ملایم، کرمی مخملی و صاف درمیاد.
مرحله پنجم: اسانس رو اضافه نموده و بافت رو کنترل کنین
در ادامه طرز تهیه کرم نارگیل و وقتی کرم به غلظت ماست پرچرب رسید، اسانس یا وانیل رو اضافه کنین. اینجوری عطرش حفظ میشه. اگه دیدین هنوز کمی شله، یه قاشق مرباخوری نشاسته ذرت حل شده تو آب سرد بریزین و یکی دو دقیقه دیگه هم بزنین تا سفت تر بشه.
مرحله آخر: کرم نارگیل رو خنک نموده و نگهداری کنین
وقتی بافت کرم به حالت دلخواه رسید، از روی حرارت وردارین و بذارین تو دمای محیط 15-20 دقیقه خنک بشه. بعد تو ظرف شیشه ای یا پلاستیکی تمیز و خشک بریزین و درش رو محکم ببندین. تو یخچال حدود پنج روز موندگاری داره و برای نگهداری طولانی تر میشه تو قالب یخ ریخت و فریز کرد تا هر بار به مقدار احتیاج استفاده کنین.
مواد لازم برای تهیه کرم نارگیل با پودر نارگیل
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
آب | 1 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار |
شیر | 200 میلی لیتر |
پودر نارگیل | 250 گرم |
شکر | 100 گرم |
تخم مرغ | 8 عدد |
وانیل | به مقدار دلخواه |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: حدود 20 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه کرم نارگیل: حدود 50 دقیقه
مراحل طرز تهیه کرم نارگیلی (روش دوم)
این کرم نارگیل یه نسخه غنی تر و پروتئینی تره که با تخم مرغ و شیر درست میشه و بافتی لطیف و دسرپسند پیدا می کنه. ترکیب شیرینی ملایم با عطر نارگیلش می تونه انتخاب خوبی برای مهمونی ها یا میز عصرونه باشه.
مرحله اول: پودر نارگیل رو با مایعات مخلوط کنین
در این روش از طرز تهیه کرم نارگیلی، پودر نارگیل () رو تو قابلمه بریزین، بعد آب و شیر رو اضافه کنین. قابلمه رو روی حرارت ملایم بذارین و با قاشق چوبی یا همزن دستی آروم هم بزنین. وقتی مایع آغاز کرد به گرم شدن، پودر نارگیل کم کم نرم میشه و کمی حجم می گیره.
این مرحله حدود 5-7 دقیقه طول می کشه و باعث میشه عطر نارگیل تو مایعات آزاد بشه. حواستون باشه که جوش نیاد، چون ممکنه شیر یه لایه روی سطح ببنده یا ته بگیره.
شما می تونید پودر نارگیل و شیر رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله دوم: تخم مرغ ها رو آماده کنین
تخم مرغ ها رو یکی یکی تو کاسه بزرگ بشکنین (اینطوری اگه یکی خراب باشه، بقیه رو خراب نمی کنه). شکر و وانیل رو بهش اضافه کنین. با همزن دستی یا برقی روی سرعت پایین تا میانه بزنیدشون تا مخلوط یکدست، کمی کرمی رنگ و شکرش حل بشه. هدفمون این نیست که حسابی کف کنه؛ فقط می خوایم زرده و سفیده قاطی بشن و یه بافت همگن پیدا کنه.
شما می تونید تخم مرغ رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله سوم: مواد رو با هم ترکیب کنین
وقتی مخلوط نارگیل آماده شد، باید کمی خنکش کنین تا داغی مستقیمش تخم مرغ رو نبنده. بعد کم کم و در چند مرحله، مایع نارگیل رو به مخلوط تخم مرغ اضافه کنین و همزمان با همزن دستی آروم هم بزنین. این روش باعث میشه دما به تدریج یکسان بشه و کل مخلوط یکدست بمونه.
مرحله چهارم: کرم نارگیل رو بپزید
مخلوط آماده شده رو تو یه قابلمه ضخیم یا تابه گود که کفش نچسب باشه بریزین. حرارت رو خیلی ملایم کنین و مخلوط رو مدام با قاشق چوبی یا همزن دستی هم بزنین تا یکنواخت بمونه. این کار باعث میشه تخم مرغ ها دونه دونه نبندن و کرم یکدست بشه.
وقتی احساس کردین کرم آغاز نموده به غلیظ شدن (مثل ماست نیمه سفت)، شعله رو خاموش نکنین بلافاصله؛ حدود 2-3 دقیقه دیگه با ملایمت هم بزنین تا کاملاً پخته بشه و بوی خامی تخم مرغ بره.
مرحله آخر: کرم نارگیلی رو خنک و سرو کنید
کرم داغ رو بلافاصله تو ظرف های سرو یا قالب های کوچیک تر بریزین. روی ظرف رو با سلفون بپوشونین، ولی طوری که سلفون مستقیم با سطح کرم تماس داشته باشه تا روش خشک نشه. بذارین تا دمای محیط خنک بشه و بعد زمان بدید تو یخچال بمونه تا کامل ببنده.
روش تهیه کرم نارگیل در فر
برای تهیه کرم نارگیل در فر، بعد از اینکه مخلوط نارگیل، شیر، آب، شکر، تخم مرغ و وانیل رو آماده کردین، قالب یا قالب های نسوز رو کمی چرب کنین و مواد رو داخلشون بریزین. قالب ها رو توی یک سینی بزرگ تر بگذارین و داخل سینی تا نیمه ارتفاع قالب ها آب جوش اضافه کنین () تا گرما به طور ملایم و یکنواخت پخش بشه. فر رو که از قبل با دمای 160 درجه سانتی گراد گرم کردین، در همون حالت نگه دارین و قالب ها رو حدود 45 تا 55 دقیقه بپزین.
وقتی که خلال چوبی وسط دسر زدید و تمیز بیرون اومد آماده است. بعد فر رو خاموش کنین، قالب ها رو از فر بیرون بیارین و بذارین اول کمی در دمای محیط ولرم بشن. سپس برای چند ساعت داخل یخچال قرار بدین تا کامل ببندند.
پخت کرم نارگیل در فر (با بن ماری) معمولاً بافتی لطیف تر، یکنواخت تر و کمی پف دارتر ایجاد می کنه، چون حرارت غیرمستقیم و یکنواخت باعث میشه تخم مرغ ها به آرامی بسته بشن و کرم ترک نخوره.
در حالی که روش روی گاز معمولاً بافت کمی متراکم تر و خامه ای تر میده، چون شما مدام هم می زنید و ذرات نارگیل بیشتر در کرم پخش می شن. روی گاز کنترل سریع تری روی غلظت و بافت دارین ولی احتمال ته گرفتن یا بستن ناهمگون تخم مرغ بالاتره، در مقابل در فر کار راحت تره ولی باید صبر بیشتری برای خنک شدنش داشت.
بیشتر بخوانید:
کرم نارگیل برای چی خوبه؟
از اون میشه توی تهیه انواع موس ،، ، کرم کارامل، یا حتی برای غلیظ کردن کاری ها و سس های آسیای جنوب شرقی استفاده کرد؛ یه جورایی عضو همه فن حریف آشپزخونه برای وقتی که می خواین عطر و طعم گرمِ نارگیل همه جا بپیچه.
کرم نارگیل در اصل یک پایه خامه ای و خوش عطره که بیشتر برای تکمیل و غنی کردن دسرها، شیرینی ها و حتی نوشیدنی های خنک استفاده می کنین. این کرم، بافتی نرم و مخملی به ترکیبات میده و با عطر طبیعی نارگیل، طعم کلی کار رو گرم و مجلسی می کنه. در کیک ها به عنوان لایه میانی یا روکش، در پای ها و موس ها برای ایجاد حالت ابریشمی، و حتی در بستنی و پودینگ برای قوام بهتر و عطر ماندگار به کار میره. استفاده ازش یاری می کنه که دسر شما علاوه بر چشم نواز بودن، طعم یکدستی هم داشته باشه.
از نظر ارزش تغذیه ای، کرم نارگیل ترکیبی از چربی های گیاهی سالم، مقداری پروتئین (به بسته به دستور تهیه) و مواد معدنی مفید مثل پتاسیم و منگنز رو فراهم می کنه. البته چون بافت غلیظ و چربی بالاتری داره، به صورت خالص کمتر مصرف میشه و بیشتر نقش تقویت کننده طعم و بافت رو داره. وقتی با خامه، شیر یا حتی شکلات ترکیب بشه، می تونه پایه فوق العاده ای برای آماده سازی انواع دسرهای لاکچری باشه.
نکات مهم در طرز تهیه کرم نارگیل خونگی
- تازه بودن پودر نارگیل رو جدی بگیرین، چون عطر و طعم کرم کاملاً به کیفیتش وابسته است. بهتره همواره از تازه ترین پودر یا نارگیل رنده شده روز استفاده کنین.
- برای جلوگیری از بریدگی یا گلوله شدن کرم، مواد خشک مثل نشاسته یا آرد رو قبل از اضافه کردن به شیر یا آب، در کمی مایع سرد کاملاً حل کنین.
- طرز تهیه کرم نارگیل برای کیک رو کمی غلیظ تر انجام بدین تا لایه های کیک یا روکش، بهتر فرم بگیرن و کرم وسط کار شُل نشه.
- حین پخت، مایع کرم نارگیل رو مرتب هم بزنین. اگه چند ثانیه حواس تون پرت بشه، ذرات ته قابلمه سریع قهوه ای میشن و طعم تلخی به کل کرم منتقل می کنن. استفاده از کفگیر سیلیکونی یا چوبی یاری می کنه حتی گوشه های ظرف هم خوب هم زده بشه.
- در انتهای پخت، کمی وانیل اضافه کنین تا عطر طبیعی نارگیل برجسته تر بشه. اگه وانیل مایع دارین، بعد از خاموش کردن حرارت بریزین تا بویش نسوزه. ولی اگر وانیل پودری دارین، همراه شکر می تونین اضافه کنین تا یکنواخت پخش بشه.
- برای دسرهای سرد، اجازه بدین کرم کامل خنک بشه و بعد در یخچال قرار بدین تا بافت سفت و یکدستی پیدا کنه.
- طرز تهیه کرم نارگیل برای پوست با نوع خوراکی فرق داره و معمولاً شامل روغن نارگیل، موم عسل و آب مقطر میشه که خاصیت نرم کنندگی و آبرسانی خیلی بالایی دارن.
- برای افزایش ماندگاری کرم خوراکی ظرف رو روی بخار قرار بدین تا به دمای کافی برسه، سپس سریع خنک کنین. این کار باعث میشه بافت و طعمش ثابت بمونه و باکتری ها هم تا حد زیادی از بین برن.
- اگه طعم شیرینی کمتر می خواین، شکر رو کمتر کنین ولی هیچ وقت کامل حذف نکنین، چون شکر علاوه بر طعم، به قوام و ماندگاری کرم هم یاری می کنه.
فوت و فن های خوشمزه شدن کرم نارگیلی
چطور غلظت کرم نارگیل رو تنظیم کنین؟
برای غلیظ ترشدن، مقدار نشاسته یا آرد ذرت رو کمی بیشتر در نظر بگیرین و زمان پخت رو طولانی تر کنین، ولی مراقب باشین روی حرارت زیاد نگذارین چون زود ته می گیره. برای رقیق ترشدن هم می تونین کمی شیر یا آب داغ به تدریج به کرم در حال هم زدن اضافه کنین تا بافتش سبک تر بشه.
طرز تهیه کرم نارگیل با کمترین ریسک بریدگی چیه؟
قبل از آغاز پخت، همه مواد رو در دمای محیط بیارین تا اختلاف حرارت باعث بریده شدن نشه. مواد خشک رو در کمی مایع سرد حل کنین و بعد زیر حرارت میانه با هم زدن مداوم، کرم رو بپزین تا یکدست بمونه.
اشتباهات رایج در تهیه کرم نارگیل چیه؟
- هم زدن کم یا قطع کردن هم زدن حین پخت، که باعث ته گرفتن یا گلوله شدن کرم میشه.
- استفاده از پودر نارگیل کهنه، که باعث افت شدید عطر و طعم میشه.
- اضافه کردن وانیل زودتر از زمان مناسب، که باعث ازبین رفتن عطرش میشه.
- ریختن کرم قبل از خنک شدن در قالب یا ظرف سرو، که باعث آب اندازی میشه.
چطور کرم نارگیل رو برای کیک استفاده کنین که وسط کار شل نشه؟
باید کرم رو کمی غلیظ تر از حالت معمول درست کنین و بعد بذارین کاملاً خنک و کمی سفت بشه. این طوری وقتی بین لایه های کیک می ذارین، فرم خودش رو حفظ می کنه و کیک رو هم سنگین نمی کنه.
آیا میشه کرم نارگیل رو فریز کنین؟
بله، ولی بهتره در ظروف دربسته و به صورت لایه نازک فریز کنین تا یخ زدایی راحت تر باشه. موقع مصرف، ظرف رو شب تا صبح در یخچال بذارین تا یخش به آرامی باز بشه. بعد کمی هم بزنین تا بافتش دوباره نرم و یکدست بشه.
منبع: افق کوروش