طرز تهیه شاه پلو مخلوط ، پلوی مخصوص عاشقان ته دیگ!

به گزارش ایستگاه بازی، شاه پلو یک غذای اصالتا آذربایجانی است که در سیستان و بلوچستان و شهر زاهدان هم پخته می گردد. در رسپی اصلی این خوشمزه و رنگارنگ، از سبزیجات، مغزها، کشمش، زرشک، حبوبات و گوشت گوسفندی استفاده می گردد که البته می توان با مرغ هم آن را درست کرد. نان لواش به عنوان ته دیگ هم جزو جدانشدنی آن است و از ته دیگ به عنوان قاشق برای سرو این پلوی مخلوط استفاده می گردد. در این مقاله از در ما طرز تهیه شاه پلو مخلوط و نکات پخت و خوشمزه شدن شاه پلو به عنوان یک غذای مجلسی برای و را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه شاه پلو مخلوط ، پلوی مخصوص عاشقان ته دیگ!

مواد لازم برای تهیه شاه پلو (برای 4 نفر)

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
برنج3 لیوان فرانسوی دسته دار
گوشت راسته یا سردست گوسفندنیم کیلوگرم
لوبیا قرمز1 لیوان فرانسوی دسته دار
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد بزرگ
هویج1 عدد میانه
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
آبغوره یا آبلیمو4 قاشق غذاخوری
زعفران (دم نموده غلیظ)به مقدار لازم
پودر پاپریکا و پودر سیربه مقدار لازم
نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم
روغن یا کرهبه مقدار لازم
نانبرای ته دیگ شاه پلو
انواع ترشیبرای سرو شاه پلو

مواد میانی یا برای تزیین شاه پلو

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
کشمش پلویی1/4 لیوان فرانسوی دسته دار
زرشکنصف لیوان فرانسوی دسته دار
آلو یا قیسی6 تا 7 عدد
بادمجان2 عدد
خلال بادام1/4 لیوان فرانسوی دسته دار
خلال پسته1/4 لیوان فرانسوی دسته دار
جعفری ساطوری خرد شدهبه مقدار لازم

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت شاه پلو مخلوط: 2 ساعت و 30 دقیقه

مراحل طرز تهیه شاه پلو مخلوط

شاه پلو مخلوط یکی از انواع قاطی پلو یا پلو مخلوط است که جزو غذاهای شاهانه سنتی و قدیمی به شمار میرود.

مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید

در ابتدا، از شب قبل، لوبیاها را بشویید و با مقداری آب بخیسانید تا نفخ آنها گرفته گردد. گوشت را بشویید و به صورت مکعبی خرد کنید. گوشت را در آبکش بگذارید تا آب اضافی آن گرفته گردد. برنج را پاک کنید و با مقداری آب ولرم و نمک بخیسانید.

در صورت تمایل می توانید انواع برنج ایرانی و خارجی، انواع حبوبات مثل لوبیا قرمز و گوشت گوسفندی را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله دوم: گوشت را تفت دهید

برای آغاز آشپزی، پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. سپس تکه های گوشت را در قابلمه بریزید و با پیاز تفت دهید. اجازه دهید گوشت تغییر رنگ دهد. سپس مقداری زردچوبه، فلفل سیاه، پودر سیر، پودر پاپریکا و یک چوب دارچین در قابلمه بیندازید و تفت دهید.

شما می توانید انواع ادویه معطر غذا، پیاز داغ آماده و انواع روغن پخت و پز و سرخ کردنی را به صورت اینترنتی یا حضوری از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله سوم: گوشت و لوبیا را بپزید

بعد از اینکه طعم خام ادویه ها گرفته شد، رب گوجه فرنگی () را اضافه کنید. رب گوجه را تفت دهید تا رنگ باز کند و طعم خام آن گرفته گردد. سپس به مقدار 2 لیوان آب جوش روی گوشت بریزید. مواد داخل قابلمه که جوش آمد، شعله را کم کنید و اجازه دهید گوشت بپزد. لوبیاها را هم آبکش کنید و در یک قابلمه جدا، روی حرارت نیم پز کنید.

رب گوجه فرنگی را به روش های اینترنتی و حضوری از فروشگاه های می توانید بخرید.

مرحله چهارم: بقیه مواد شاه پلو را آماده کنید

در این فاصله، کشمش پلویی و زرشک را در یک کاسه بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید. حدود 15 دقیقه آنها را بخیسانید. آلوها را هم 20 دقیقه خیس کنید. بادمجان ها را پوست بگیرید و به صورت مکعبی خرد کنید.

روی بادمجان ها مقداری نمک بپاشید و نیم ساعت صبر کنید تا تلخی آنها گرفته گردد. هویج را هم بشویید، پوست بگیرید و به صورت حلقه ای یا خلالی خرد کنید.

برای تهیه کشمش پلویی، زرشک، آلو و قیسی می توانید از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

مرحله پنجم: مواد میانی شاه پلو را تفت دهید

بعد از اینکه آب قهوه ای بادمجان ها گرفته شد، آنها را آبکش و خشک کنید. کشمش، زرشک و آلوها را هم آبکش کنید. در یک تابه مقداری کره بریزید. بادمجا ن ها را در تابه بریزید و تفت دهید تا طلایی شوند.

سپس هویج ها را تفت دهید. در ادامه، خلال بادام و پسته را تفت دهید و در 1 دقیقه پایانی، زرشک، کشمش و آلو را در تابه بریزید. آبغوره یا آبلیمو را هم اضافه کنید. همه مواد را تفت دهید. بعد شعله را خاموش کنید و کنار بگذارید.

انواع کره حیوانی و گیاهی، بادمجان سرخ شده منجمد، آبغوره و آبلیمو را به صورت اینترنتی و حضوری از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

مرحله ششم: برنج را آبکش کنید

در این مرحله از تهیه شاه پلو زاهدانی یا آذری، در یک قابلمه مناسب، تا نیمه آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. سپس آبی که برنج را در آن خیسانده اید، دور بریزید. برنج خیسانده شده را در آب جوش بریزید و بین 5 تا 7 دقیقه (بسته به نوع برنج) صبر کنید تا برنج دندان گیر گردد (لایه روی برنج نرم و مغز آن سفت باشد). سپس برنج را آبکش کنید.

مرحله هفتم: ته دیگ را در قابلمه بگذارید

در این مرحله، لوبیاها که نیم پز شدند، آنها را آبکش کنید و آب قرمز آن را دور بریزید. کف یک قابلمه مناسب را مقداری کره یا روغن بریزید. نان های لواش را به صورت مثلثی یا نوار برش بزنید و برای کف قابلمه بگذارید. نان ها باید بلند باشند تا دیواره های قابلمه را هم بگیرند.

برای خرید انواع نان می توانید از فروشگاه های زنجیره ای به روش های اینترنتی و حضوری اقدام کنید.

مرحله هشتم: شاه پلو را دم کنید

روی ته دیگ یک لایه برنج آبکش شده بریزید. روی برنج یک لایه از مواد میانی و لوبیا قرمز بریزید. دوباره یک لایه برنج، یک لایه مواد میانی و لوبیا و لایه آخر را برنج بریزید تا موادتان تمام گردد.

در آخر، روی برنج را زعفران دم نموده بریزید. نان ها را روی برنج برگردانید. درب قابلمه را بگذارید و 2 یا 3 دقیقه بعد که بخار در قابلمه پیچید، شعله را روی ملایم ترین حالت تنظیم کنید تا برنج به خوبی دم بکشد.

زعفران را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.

مرحله آخر: شاه پلو را سرو کنید

شاه پلو برای پخت به 45 دقیقه زمان احتیاج دارد. در این مدت گوشت هم پخته و عصاره آن غلیظ شده است. بعد از دم کشیدن شاه پلو، روی قابلمه یک سینی بگذارید و آن را برگردانید.

به آرامی گوشت پخته شده را لای برنج بریزید. روی برنج را با جعفری تازه خرد شده تزیین و آن را سرو کنید. شاه پلو را با ، ماست () و میل کنید.

انواع ترشی را می توانید به صورت خرید اینترنتی و حضوری از فروشگاه های تهیه کنید.

طرز تهیه شاه پلو مخلوط به روش های دیگر

روش تهیه شاه پلو مخلوط با مرغ

برای طرز تهیه شاه پلو با مرغ، مرغ را به صورت تکه ای با روغن سرخ نموده و لای برنج بریزید و بپزید یا مرغ را جداگانه با مقداری ادویه، پیاز و کمی آب بپزید و در آخر ریش ریش یا سرخ کنید. در این صورت مرغ را بعد از پخت شاه پلو، روی برنج بریزید.

بقیه مراحل تهیه شاه پلو را مانند روش بالا دنبال کنید و می توانید موادی مثل بادمجان و لوبیا را از مواد میانی شاه پلو حذف کنید.

برای خرید می توانید از فروشگاه های به روش های اینترنتی و حضوری اقدام کنید.

روش تهیه شاه پلو در فر

برای طرز تهیه شاه پلو در فر، مانند روش بالا، مواد را آماده کنید. کف و دیواره های یک قالب را کاملا چرب کنید. دو لایه نان لواش را روی کف و دیواره های قالب بچینید. سپس برنج و مواد میانی را روی ته دیگ بریزید. لایه آخر را برنج و زعفران دم نموده بریزید.

لایه های نان را روی برنج برگردانید و روی نان را با روغن چرب کنید. روی قالب را با فویل آلومینیومی نازک بپوشانید. قالب را در فر با دمای 200 درجه سانتی گراد (10 دقیقه قبل گرم کنید) بگذارید. 65 تا 75 دقیقه صبر کنید تا مواد بپزند. بعد حدود 3 دقیقه گریل را روشن کنید و فویل را باز کنید تا روی نان هم طلایی گردد. سپس شاه پلو را از فر بیرون بیاورید و سرو کنید.

نکات مهم در طرز تهیه شاه پلو مخلوط

  • می توانید خلال بادام، پسته و کشمش پلویی را در کمی گلاب بخیسانید تا عطر بهتری بگیرد.
  • برای ته دیگ شاه پلو، بهتر است از دو لایه نان لواش بهره ببرید تا ضخامت ته دیگ، کمی بیشتر گردد.
  • گوشت گوسفندی را می توانید جداگانه بپزید و بعد از پخت شاه پلو بین پلو مخلوط بریزید که در این صورت ظاهر غذا مجلسی تر خواهد شد. بعلاوه می توانید همزمان با مواد میانی، گوشت را هم بین شاه پلو بریزید. در این صورت مراقب باشید، گوشت عصاره زیادی نداشته باشد تا برنجتان شفته نگردد.
  • در طرز تهیه انواع پلو مخلوط، ترجیحا برنج را سفت تر یا دندان گیر تر، آبکش کنید تا بعد از دم کشیدن شل نگردد.

فوت و فن های خوشمزه شدن شاه پلو مخلوط

برترین گوشت برای تهیه شاه پلو چیست؟

گوشت گوسفندی، قسمت سردست و راسته، مناسب ترین قسمت گوشت برای لای شاه پلو یا سرو روی آن است. البته اگر محدودیت مصرف گوشت دارید، می توانید مرغ هم در این پلو مخلوط به کار ببرید.

مواد میانی شاه پلو چیست؟

در شاه پلو از کشمش پلویی، زرشک، آلو یا قیسی، شاه بلوط یا مغزهای دیگر مثل بادام هندی، خلال بادام، خلال پسته، لوبیا قرمز نیم پز شده، هویج و بادمجان سرخ شده استفاده می گردد. این مواد را به دلخواه می توانید تغییر داده یا با موادی که مطابق میلتان است، جایگزین کنید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 12 دی 1403 بروزرسانی: 12 دی 1403 گردآورنده: managore.ir شناسه مطلب: 2336

به "طرز تهیه شاه پلو مخلوط ، پلوی مخصوص عاشقان ته دیگ!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شاه پلو مخلوط ، پلوی مخصوص عاشقان ته دیگ!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید