طرز تهیه کوکو عدس با سیب زمینی مقوی و خوشمزه
به گزارش ایستگاه بازی، اگر در پی یک غذای گیاهی خوشمزه و مقوی هستید که تهیه آن آسان باشد، کوکوی عدس و سیب زمینی یکی از برترین گزینه هاست. این کوکو سرشار از پروتئین، فیبر و آهن است و برای افرادی که در پی تنوع در رژیم غذایی خود هستند، بسیار مناسب است. با دنبال کردن طرز تهیه کوکو عدس با سیب زمینی ساده و گام به گام در کتاب کاله می توانید به راحتی این غذای لذیذ را در خانه تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه کوکو عدس با سیب زمینی
- عدس 450 گرم
- سیب زمینی 2 عدد
- پیاز 2 عدد
- تخم مرغ 2 عدد
- نمک، فلفل و ادویه مناسب به اندازه لازم
- آرد سوخاری 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه کوکو عدس با سیب زمینی
1. پخت عدس و سیب زمینی
اولین مرحله از طرز تهیه کوکو عدس با سیب زمینی درست شبیه طرز تهیه کتلت عدس، این است که عدس و سیب زمینی را بپزید. برای این کار عدسی را که از قبل چندین ساعت در آب خیسانده اید، آبکش کنید و بعد با اندازهی آب بپزید. هم زمان سیب زمینی را هم با پوست در ظرف دیگر بپزید.
2. له کردن عدس و سیب زمینی
اکنون زمان آن است که عدس و سیب زمینی را آماده کنید. برای این کار سیب زمینی را رنده کنید و عدس پخته را که هیچ آبی در آن نمانده و خوب آب اضافه اش را با ریختنش داخل آبکش گرفته اید را داخل مخلوط کن بریزید تا کاملا پوره گردد. بعد با سیب زمینی رنده شده مخلوط کنید. در این زمان پیاز را هم رنده نموده و داخل دستمال بریزید و فشار دهید تا آب اضافی آن گرفته گردد.
3. مخلوط کردن مواد و تهیه مایه کوکو
در این مرحله، آرد سوخاری، تخم مرغ، پیاز، زردچوبه، نمک و فلفل را به مخلوط سیب زمینی و عدس اضافه و خوب مخلوط کنید.
4. سرخ کردن کوکوی عدس و سیب زمینی
آخرین مرحله از طرز تهیه کوکو عدس با سیب زمینی این است که مخلوط را به شکل بیضی شکل درآورید. در ماهیتابه مناسب اندازهی روغن بریزید و بگذارید داغ گردد بعد کوکوهای آماده را داخل روغن بگذارید تا از هر طرف به مدت 6 تا 7 دقیقه سرخ و طلایی شوند. کوکوی آماده را روی یک توری فلزی یا دستمال جاذب روغن بگذارید تا روغن اضافه آن گرفته گردد.
نکات تکمیلی برای تهیه کوکو عدس
همان طور که دیدید تهیه و پخت کوکوی عدس با سیب زمینی کار ساده ای است اما برای این که کوکوی شما خوب از آب درآید و وا نرود باید حتما نکات و فوت وفن های آن را رعایت کنید.
گرفتن آب پیاز، کلید موفقیت
یکی از مهم ترین نکات برای تهیه کوکوی عدس و سیب زمینی، خارج کردن کامل رطوبت از پیاز رنده است. پیاز مرطوب باعث شل شدن و وا رفتن کتلت ها می گردد. برای این کار، پیاز را در دستمال قرار دهید و با فشار دست، آب اضافی آن را بگیرید.
روغن داغ، رمز طلایی برای تردی کوکوی عدس
برای سرخ کردن کوکو عدس با سیب زمینی، روغن باید بسیار داغ باشد. قبل از انداختن کوکوها در روغن، چند تکه نان تست کوچک را داخل روغن بیندازید. اگر نان ها سریع سرخ شدند، روغن آماده است. سرخ کردن سریع کتلت ها در روغن داغ باعث می گردد که پوسته ای ترد و خوشمزه داشته باشند.
استفاده از دستگاه پوره کن سیب زمینی
برای له کردن سیب زمینی بهتر است از دستگاه مخلوط کن بهره ببرید. این دستگاه باعث می گردد سیب زمینی ها یکدست و بدون تکه شوند. اگر دستگاه مخلوط کن ندارید، می توانید از گوشت کوب یا چنگال بهره ببرید.
روغن فراوان، راز تردی در روش های غیر سرخ کردنی
اگر قصد دارید کوکوهای عدس را در فر یا ایرفرایر طبخ کنید، قبل از پخت آن ها را به خوبی با روغن چرب کنید. این کار باعث می گردد که کتلت ها ترد و خوشمزه شوند.
مایه کوکوی آماده، صرفه جویی در زمان
اگر دوست دارید، هر زمان خواستید کوکوی عدس بخورید، می توانید مایه کوکو را روز قبل آماده نموده و در یخچال نگهداری کنید. بعلاوه می توانید کوکو را شکل دهید و در یخچال قرار دهید تا در زمان دلخواه آن ها را سرخ کنید.
نگهداری صحیح، حفظ طعم و تازگی
کوکوی عدس را می توانید در ظرف دربسته در یخچال تا یک هفته نگهداری کنید. بعلاوه می توانید کوکوهای آماده خام یا پخته را در فریزر نگهداری کنید. برای نگهداری کوکوهای خام، آن ها را بین لایه های کاغذ روغنی قرار دهید و در فریزر بگذارید. برای گرم کردن کوکوهای یخ زده می توانید آن ها را در تابه، فر یا ایرفرایر گرم کنید.
منبع: کتاب کاله