طرز تهیه سس ورچستر خانگی یا ووستشیر

به گزارش ایستگاه بازی، سس ووسترشیر (Worcestershire) که با نام های دیگری مانند: سس ورچستر، ووسترشایر و ووسترشیر هم شناخته می گردد، یکی از سس های خاص بریتانیایی است که کاربردهای زیادی دارد و به علت طعم ویژه ای که به غذاها و خوراکی ها می دهد، در دستورپخت غذا های زیادی استفاده می گردد. از ورچسترشایر برای مزه دار کردن گوشت های کبابی، تهیه سس سالادها و دیپ های مختلف استفاده می گردد. یکی از پرکاربردترین موارد مصرف آن برای ما، در سس سالاد سزار و ترکیب های مرینیت برای مزه دار کردن گوشت و مرغ است. (مرینیت چیست و چه فوت و فن هایی دارد؟)

طرز تهیه سس ورچستر خانگی یا ووستشیر

دسترسی به سس ورچستر اصلا آسان نیست و برای پیدا کردن آن باید به فروشگاه های زیادی مراجعه کنید تا شاید بتوانید آن را تهیه کنید. ضمناً از آنجا که سس ووسترشیر خارجی است، قیمت بالایی دارد. ما برای شما در ادامه این مطلب طرز تهیه سس ورچستر خانگی را آماده نموده ایم تا با صرف هزینه ای معقول تر بتوانید این طعم دهنده ویژه را همواره در خانه هایتان داشته باشید و در پخت انواع گوشت کبابی و غذاهای مختلف بهره ببرید.

مواد لازم برای تهیه سس ورچستر خانگی

  • روغن زیتون دو قاشق غذاخوری
  • پیاز (خردشده) شش فنجان
  • فلفل هالوپینو چهار عدد
  • سیر (خردشده) دو قاشق عذاخوری
  • فلفل سیاه دانه درشت آسیاب شده دو قاشق چای خوری
  • ماهی آنچوی 60 گرم
  • میخک نصف قاشق چای خوری
  • نمک دریایی دو قاشق غذاخوری
  • لیمو دو عدد
  • شربت نیشکر دو فنجان
  • سرکه سفید هشت فنجان
  • عسل چهار فنجان
  • ترب کوهی (رنده شده) سه فنجان
  • زنجبیل تازه یک قاشق چای خوری
  • آب چهار فنجان

طرز تهیه سس ووسترشایر خانگی

مرحله اول

یک قابلمه بزرگ و عمیق را روی حرارت زیاد قرار دهید. پیاز را خرد کنید و با روغن و هالوپینو مخلوط کنید. محتویات قابلمه را مرتب هم بزنید تا سبزیجات نرم شوند. این کار حدود سه دقیقه زمان می برد. لیموها را بردارید و آن ها را اصطلاحا فیله کنید، یعنی پوست بگیرید و پرهایش را جدا کنید.

مرحله دوم

سپس سیر (رنده شده)، فلفل سیاه، ماهی آنچوی، میخک، نمک، لیمو، شربت ذرت، زنجبیل(رنده شده)، سرکه ، چهار فنجان آب و ترب کوهی خردشده را اضافه کنید و اجازه دهید تا آب به جوش بیاید. سعی کنید از فلفل سیاه دانه درشت بهره ببرید و آن را آسیاب کنید تا عطر و طعم خوبی داشته باشد.

مرحله سوم

شعله گاز را کم کنید تا مواد به آرامی قل بخورند و کاملا غلیظ شوند. برای این کار شش ساعت زمان احتیاج دارید. پس از گذشت این زمان، با یک قاشق چوبی غلظت سس ورچستر را امتحان کنید، اگر کاملا حالتی سنگین به خود گرفته بود، وقت آن است که شعله را خاموش کنید.

مرحله چهارم

یک الک بسیار ریز انتخاب کنید و سس ورچستر خانگی را از آن رد کنید تا مایعی کاملا یکدست داشته باشید. حالا می توانید سس ورچستر را در دمای اتاق قرار دهید تا خنک گردد و سپس آن را به ظرف های شیشه ای کاملا استریل انتقال دهید و در هنگام پخت انواع گوشت کبابی و استیک برای مزه دار و نرم کردن گوشت از آن بهره ببرید.

نکاتی برای تهیه سس ووستشیر خانگی

  • سس ووسترشیر بو و طعم بسیار تند و تیزی دارد و بهتر است در زمان طبخ آن هواساز آشپزخانه را روشن نگه دارید. چرا که این مواد قرار است شش ساعت مدام بجوشند و به غلظت بوی آن ها افزوده گردد.
  • در نظر داشته باشید که سس را باید در ظرف های کاملا تمیز نگه دارید چرا که به راحتی کپک می زند.
  • شما می توانید مقداری آب لیمو ترش را در آخر به سس اضافه کنید.
  • سس ورچستر شما قابلیت این را دارد که یک تا دو ماه در یخچال نگهداری گردد.
  • اگر هر کدام از مواد اولیه اصلی را پیدا نکردید، بدون نگرانی می توانید از جایگزین های آن ها بهره ببرید.
  • اگر از ماهی آنچوی خشک شده یا پوره شده بهره ببرید، نتیجه بهتری می گیرید. آنچوی طعم بسیار خوبی به سس می دهد و از طرف دیگر منبع غنی از امگا3 است و به همین علت یک ماده غذایی مفید برای عملکرد مغز و قلب است.
منبع: کتاب کاله
انتشار: 15 شهریور 1401 بروزرسانی: 15 شهریور 1401 گردآورنده: managore.ir شناسه مطلب: 2079

به "طرز تهیه سس ورچستر خانگی یا ووستشیر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سس ورچستر خانگی یا ووستشیر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید