طرز تهیه ته دیگ کاهو خوشمزه و لذیذ

به گزارش ایستگاه بازی، ته دیگ کاهو برخلاف سایر ته دیگ ها نرم است و حالت ترد و برشته ندارد. تنها مزیت این نوع ته دیگ شکل ظاهری آن است که همچون گلی با برگ هایی به رنگ سبز روشن مایل به قهوه ای بر روی برنج خودنمایی می نماید.

طرز تهیه ته دیگ کاهو خوشمزه و لذیذ

خبرنگاران | سرویس آشپزی - حتما تا به امروز ته دیگ کاهو را میل کرد ه اید. ته دیگ کاهو اغلب برای باقالی پلو استفاده می گردد و با قرار دریافت روی میز غذا، زیبایی منحصر به فردی به سفره می دهد. در این مطلب به آموزش تهیه ته دیگ کاهو خواهیم پرداخت.

ته دیگ در واقع قسمتی از پلو است که به کف قابلمه چسبیده و برشته می گردد. این قسمت از پلو را اغلب در ظرف جداگانه ای قرار داده و سر سفره می گذارند. اگر پلو در پلوپز درست شده باشد، ته دیگ آن به صورت درسته از دیگ جدا می گردد که به آن ته دیگ قلفتی می گویند. با این حال، لزومی ندارد ته دیگ به صورت درسته از قابلمه جدا گردد و کافی است در ورقه هایی به اندازه کف دست یا بزرگتر باشد.

برای راحت جدا شدن ته دیگ بهتر است ته قابلمه را تا داغ است در ظرف آب سرد قرار دهید زیرا اگر ته دیگ به تدریج سرد گردد، سفت شده و به راحتی از قابلمه جدا نمی گردد مگر اینکه قابلمه از جنس تفلون نچسب باشد. ته دیگ ها انواع گوناگونی دارند، ته دیگ برنج، ته دیگ سیب زمینی، ته دیگ گوجه فرنگی و … از انواع ته دیگ های شناخته شده ای هستند که هر یک خوشمزگی خاص خود را دارند.

طرز تهیه ته دیگ کاهو

مواد لازم
کاهوی تازه7 برگ
برنج4 پیمانه
روغن مایع4 قاشق غذاخوری
کره20 گرم
نمک4 قاشق غذاخوری

دستور تهیه:

  1. ابتدا برنج را پاک نموده و با آب ولرم خیس کنید.
  2. به ازای هر پیمانه برنج یک قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید و اجازه دهید برنج 3-2 ساعت خیس بخورد.
  3. یک قابلمه متوسط را تا نیمه آب نموده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
  4. آب برنج را خالی نموده و برنج را به آب در حال جوش اضافه کنید.
  5. برنج را با کفگیر هم زده و آب آن را بچشید، در صورت لزوم مقداری نمک به آن اضافه کنید.
  6. حرارت را زیاد کنید و اجازه دهید برنج 15-10 دقیقه بجوشد.
  7. چند دانه برنج برداشته و با دست تست کنید، اگر به اندازه کافی نرم شده بود آن را در آبکش صاف کنید.
  8. برگ های تازه کاهو را جدا کنید.
  9. ته یک قابلمه نچسب مقداری روغن و آب بریزید، سپس برگ های کاهو را در قابلمه بچینید، طوریکه کف آن را کاملا بپوشاند.
  10. برنج آبکش را روی برگ های کاهو ریخته و با پشت قاشق فشار دهید تا سطح آن کاملا صاف و یکدست گردد.
  11. درب قابلمه را ببندید و حرارت را متوسط کنید. پس از 10 دقیقه، مقداری کره ذوب شده را با آب مخلوط کنید و روی برنج بدهید.
  12. روی درب قابلمه دمی قرار دهید، حرارت را ملایم کنید و حدود 1 ساعت فرصت دهید تا پلو دم بکشد.

هرچند به علت محبوبیت ته دیگ می توان آن را غذایی مستقل در نظر گرفت که می تواند به عنوان غذای کامل مورد استفاده قرار گیرد، ولی همچنان به عنوان پیش غذا یا در کنار غذای اصلی میل می گردد. راز خوشمزگی ته دیگ را می توان در نمک و روغن آن دانست. روغن بر روی حرارت ملایم باعث ترد شدن مواد موجود در ته دیگ می گردد و همین برشتگی و تردی، آن را به خوراکی پرطرفدار و بی نظیر تبدیل نموده که کمتر کسی می تواند از خوردن آن چشم پوشی کند. البته درست کردن این خوردنی خوشمزه نیازمند تبحر خاصی است که تنها در آشپز های ایرانی دیده می گردد و هر کس با خواندن چند خط دستور تهیه ته دیگ نمی تواند از عهده آن برآید بنابراین تمرین و ممارست در تهیه انواع ته دیگ می تواند راز موفقیت درست کردن یک ته دیگ خوشمزه و مجلسی باشد.

نکته قابل توجه در تهیه ته دیگ این است که از هر روغنی برای درست کردن آن اقدام نکنید و روغن های باکیفیتی مانند روغن کنجد و ذرت را برای این منظور به کار برید. روغن کنجد از آن دسته روغن هایی است که بدون هیچگونه نگرانی می تواند برای سرخ کردن استفاده گردد و به گفته متخصصان تغذیه در جلوگیری از سرطان دستگاه گوارش نیز موثر است. روغن ذرت نیز دارای مقادیر بالای امگا 6 بوده و به همین دلیل مورد توجه خاص قرار می گیرد ضمن آنکه روغن زیتون برای سرخ کردن توصیه نمی گردد و بهتر است این روغن را برای روی غذا ها و انواع سالاد مورد استفاده قرار داد.

شما در تهیه چه نوع ته دیگ های دیگر تبحر دارید؟ دیدگاه ها و تجربیات خود را به وسیله قسمت ارسال نظر با مخاطبان خبرنگاران درمیان بگذارید.

منبع: setare.com
انتشار: 11 تیر 1400 بروزرسانی: 11 تیر 1400 گردآورنده: managore.ir شناسه مطلب: 1630

به "طرز تهیه ته دیگ کاهو خوشمزه و لذیذ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ته دیگ کاهو خوشمزه و لذیذ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید