کدام دارو برای کدام سرما خوردگی؟
به گزارش ایستگاه بازی، خبرنگاران : هر ساله میلیون ها نفر دچار سرماخوردگی می شوند و بیشتر افرد دو تا سه بار در سال سرما می خورند. چیزی که ما آن را سرماخوردگی معمولی می دانیم، معمولا یکی از 200 گونه رینوویروس است. از آنجاییکه سرماخوردگی ها ناشی از ویروسی هستند که درمانی برای آن وجود ندارد، هیچ راه ثابتی برای پیشگیری از آن ها یا رفع کردن شان وجود ندارد.
اما دارو های OTC یا موجود روی پیشخوان داروخانه ها می توانند علائم را تسکین داده و تاثیر سرماخوردگی بر فعالیت روزمره را کمرنگ تر نمایند. بیشتر دارو های سرماخوردگی، بیش از یک علامت را تخفیف می دهند، بنابراین شناختن شدیدترین علائم تان یاری زیادی به شما می نماید که بر اساس تسکین این نشانه ها، دارو ها را انتخاب کنید.
مراقب باشید دو دارویی را که حاوی عناصر فعال مشترک هستند با هم مصرف نکنید، چون ممکن است دچار اوردوز شوید. در نتیجه عوارض جانبی بیشتری خواهید داشت یا شاید دچار مسائل دیگری شوید. همواره برچسب روی محصول را خوب بخوانید و تاریخ فراوری و انقضای دارو را چک کنید.
برترین داروی سرماخوردگی برای سر درد سینوسی
وقتی علائم گرفتگی به سینوس های تان می رسند می توانند به کاسه سر فشار وارد نموده و راه های هوایی تان را مسدود نمایند. سر درد سینوسی معمولا اصلی ترین نشانه سر درد ناشی از سرماخوردگی است. برای درمان سر درد سینوسی، باید آنالیز کنید آیا دردتان ناشی از انسداد سینوس هاست یا انسداد خود ِ راه های هوایی بینی. ایبوپروفن یا ناپروکسن می تواند این درد را کاهش بدهد.
یک داروی ضد احتقان مانند پزودوافدرین می تواند گرفتگی را برطرف کند، اما شاید لازم باشد چند بار مصرفش کنید تا فشار سینوسی تان برطرف گردد.
برترین داروی سرماخوردگی برای آبریزش بینی
آبریزی بینی یکی از راه هایی است که بدن تان محرک هایی را که راه هایی هوایی را ملتهب می نمایند دفع می نماید. آبریزش بینی دردسرساز بوده و احساس ناخوشایندی دارد. اگر برای آبریزش بینی تان، داروی ضد احتقان مصرف کنید، علائم تان بدتر خواهند شد، زیرا این داروها، ترشحات بدن را رقیق می نمایند.
به همین خاطر، دیفن هیدرامین می تواند داروی بهتری برای کاهش آبریزی بینی باشد. دیفن هیدرامین یک آنتی هسیتامین است، یعنی واکنش طبیعی بدن نسبت به محرک ها و پاتوژن ها را کاهش می دهد. این دارو ممکن است موجب خواب آلودگی و سرگیجه گردد و به همین خاطر بهتر است آن را در زمان خواب مصرف کنید.
برترین داروی سرماخوردگی برای گرفتگی بینی
گرفتگی بینی می تواند این حس را به شما بدهد که برای گرفتن هوا مجبورید بجنگید، و ممکن است حتی بعد از برطرف شدن سایر علائم، همچنان در سینوس های تان جا خوش کند. برای کاهش گرفتگی بینی، یک داروی ضداحتقان حاوی پزودوافدرین مصرف کنید. این دارو، ترشحاتی را که بدن تان فراوری می نماید رقیق نموده و با کاهش التهاب راه های هوایی می توانید راحت تر نفس بکشید. فنیل افرین هم یک داروی ضداحتقان دیگر است که برای برطرف گرفتگی بینی موثر است.
برترین داروی سرماخوردگی برای تب و بدن درد
تب و بدن درد ناشی از التهاب در بدن هستند. درمان التهاب می تواند از درد و تب کم کند. تب و بدن درد با ایبوپروفن به خوبی درمان می شوند. ایبوپروفن مانند ناپروکسن یک داروی ضد التهابی غیراستروئیدی است. استامینوفن نیز یک داروی مسک دیگر است که می تواند تب و بدن درد را تخفیف بدهد.
برترین داروی سرماخوردگی برای سرفه و گلو درد
اگر دلیل گلو دردتان سرفه است باید دارویی مصرف کنید که دکسترومتورفان داشته باشد. دکسترومتورفان به کنترل سیگنال هایی که مغز برای سرفه کردن به بدن می فرستد یاری می نماید. این دارو می تواند علائم سرفه های تان را کاهش داده و در نتیجه گلو درد را تسکین بدهد، اما دلیل سرفه را درمان نخواهد کرد.
بعضی از دارو هایی که حاوی دکسترومتورفان هستند دارای عنصری به نام گایافنزین نیز هستند. این عامل، ترشحات را رقیق نموده و باعث می گردد سرفه های تان خلط دار شوند، یعنی سرفه می کنید تا ترشحات چسبناکی که ناراحت تان می نمایند خارج کنید.
برترین داروی سرماخوردگی برای شب و وقت خواب
آنتی هیستامین ها می توانند سرفه را قطع نموده و در ضمن خواب آلودتان نمایند. دارو هایی که حاوی آنتی هیستامین، دوکسیلامین یا دیفن هیدرامین هستند یاری تان می نمایند زمانی که سرماخورده اید راحت تر بخوابید.
برترین داروی سرماخوردگی برای بچه ها و نوزادان
در خصوص درمان سرماخوردگی بچه ها و نوزادان باید با پزشک مشورت کنید. از دادن خودسرانه دارو به بچه های کوچک خودداری کنید.
وزن و سن و رشد و شدت علائم کودک تان به پزشک یاری می نماید نوع دارو و دوز مصرفی آن را معین کند. اگر کودک کمتر از 6 ماه داشته باشد برای پایین آوردن تب و تسکین ناراحتی او، استامینوفن کافیست. گرفتگی، سرفه، گلو درد و سایر علائم نیز با راه چاره های خانگی نیز قابل کنترل اند. استفاده بیش از میزان از دارو های سرماخوردگی برای بچه ها می تواند عوارض جدی در پی داشته باشد. انواع ایبوپروفن، آنتی هیستامین و ضدسرفه هایی که مناسب بچه ها هستند نیز برای بچه های دو سال و بالاتر در داروخانه ها در دسترس اند. برای بچه های بزرگتر از یک سال نیز می توانید از عسل به عنوان ضد سرفه بهره ببرید.
برترین داروی سرماخوردگی برای افراد مبتلا به فشار خون بالا
دار های ضداحتقان ممکن است برای آن هایی که فشار خون بالا دارند خطرناک باشند. توصیه می گردد این افراد از مصرف دارو هایی که حاوی عناصر فعال زیر هستند اجتناب نمایند:
- پزودوافدرین
- افدرین
- فنیل افرین
- نفازولین
- اکسی متازولین
افراد دچار فشار خون بالا می توانند از یک اکسپکتورانت مانند دکسترومتورفان استفاده نمایند و در پی دارو های OTC باشند که مخصوص افراد دچار فشار خون بالا فراوری و ساخته شده اند. اگر درمورد تداخل دارو های سرماخوردگی با داروی فشار خون تان مطمئن نیستید با پزشک تان مشورت کنید.
راه چاره های طبیعی برای سرماخوردگی
برای تسکین علائم سرماخوردگی تان راه های خانگی زیر را امتحان کنید:
خوب استراحت کنید
خواب و استراحت، مهمترین چیزی است که به بدن تان در مبارزه با سرماخوردگی یاری می نماید.
آب کافی بنوشید
هیدراته نگه داشتن بدن با آب یا دمنوش های گیاهی، ترشحات را رقیق نموده، گرفتگی را برطرف نموده و به بدن در جنگ با ویروس سرماخوردگی یاری می نماید.
بخور آب داغ بدهید
استنشاق بخار آب داغ، ترشحات را آبکی نموده و یاری تان می نماید راحت تر نفس بکشید.
از دستگاه رطوبت ساز بهره ببرید
استفاده از دستگاه بخور سرد یا رطوبت ساز در اتاقی که در آن می خوابید به پاکسازی راه های هوای تان یاری می نماید.
مکمل روی
مکمل روی به سیستم ایمنی تان یاری می نماید و می تواند از طول مدت بیماری بکاهد.
عسل
عسل، گلو را نرم می نماید و از سرفه را تسکین می دهد.
سیر
سیر خاصیت ضدعفونی نمایندگی و ضدمیکروبی دارد و از سیستم ایمنی تان حمایت می نماید. مکمل سیر، غره غره کردن با عصاره سیر و یا حتی خوردن سیر خام، دوره بهبودی تان را سرعت می دهد.
آنتی بیوتیک ها برای سرفه و سرماخوردگی
آنتی بیوتیک ها یاریی به درمان سرماخوردگی نمی نمایند، بلکه T قط عفونت های باکتریایی را درمان می نمایند. سرماخوردگی ها عموما منشا ویروسی دارند. اگر دچار عفونت ثانویه باکتریایی شدید، خودردمانی نکنید؛ پزشک تان باید در خصوص نوع درمان شما تصمیم بگیرد.
منبع: healthline
پ
منبع: برترین ها