نمایش فیلم مستند سرود جمشید

به گزارش ایستگاه بازی، از سوی اداره فرهنگی اجتماعی منطقه چهار شهرداری اصفهان، ویژه برنامه نمایش فیلم مستند سرود جمشید درباره استاد جمشید مظاهری (سروشیار) همراه با نشست عمومی برگزار می شود.

نمایش فیلم مستند سرود جمشید

به گزارش خبرنگاران از اصفهان، به منظور نکوداشت روز اصفهان و در نخستین روز از ویژه برنامه هایی که به همین مناسبت از سوی اداره فرهنگی اجتماعی منطقه چهار شهرداری اصفهان تهیه شده است، ویژه برنامه نمایش فیلم مستند سرود جمشید درباره استاد جمشید مظاهری (سروشیار) به کارگردانی سعیدمحسن صفوی فر همراه با نشست عمومی با حضور زهره مشاوری مصحح و پژوهشگر و علیرضا تولایی نظریه پرداز و فلسفه ورز برگزار می شود.

جمشید مظاهری متخلص به سروشیار شاعر، ادیب، محقق، مورخ، نسخه شناس و استاد برجسته دانشگاه اصفهان در رشته زبان و ادبیات فارسی بود که در خردادماه 1321 در محله پاچنار سیچان اصفهان به جهان آمد و با به سرانجام رساندن تحصیلات ابتدایی و متوسطه در اصفهان، ادبیات و زبان فارسی را به عنوان رشته دانشگاهی برگزید و به دانشگاه اصفهان وارد شد، سپس به استخدام این دانشگاه درآمد و به تدریس، تحقیق و پژوهش مشغول شد. وی بر متون کهن ادبیات فارسی و متون معاصر تسلط داشت و در عرصه خاقانی شناسی، ناصرخسروشناسی و شاهنامه پژوهی استادی کم نظیر بود. نثر او پایدار، پخته و در عین حال روان و دل انگیز بود. مظاهری شاعری بود که هیچ گاه اشعار خود را منتشر نکرد.

حاصل عمر پر برکت این استاد فقید دانشگاه نگارش بیش از 50 مقاله کوتاه و بلند ارزشمند در نقد کتاب، تصحیح متون و جستارهای ادبی بود که در نشریاتی مانند یغما، راهنمای کتاب، آینده، مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه اصفهان، نشر دانش، پژوهش نامه زبان و ادبیات فارسی جهان کتاب، دریچه و سایر نشریات به چاپ رسیده اند. مظاهری به تاریخ و به ویژه تاریخ اصفهان نیز علاقه داشت و تعلیقات او بر کتاب تاریخ اصفهان نوشته میرزا حسن خان جابری انصاری نشان دهنده وسعت و عمق اطلاعات او در تاریخ و آثار تاریخی و رجال و منابع اصفهان است. استاد جمشید مظاهری بهمن ماه 1396 در اصفهان درگذشت.

به گفته سعیدمحسن صفوی فر نویسنده، کارگردان، تصویربردار و تهیه کننده فیلم مستند سرود جمشید، اگرچه جمشید مظاهری استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه اصفهان بوده است و در جایگاه وی معلمی و استادی قرار داشت اما یکی از وجوه شخصیتی او اصفهان شناسی بود. صفوی فر نیز در این فیلم سعی کرده است به استاد مظاهری در جایگاه یک اصفهان شناس و تأثیری که از اصفهان گرفته و تأثیری که بر روی اصفهان گذاشته است نگاه کند.

ویژه برنامه نمایش فیلم مستند هشت همراه با نشست عمومی آن با حضور با حضور زهره مشاوری مصحح و پژوهشگر و علیرضا تولایی نظریه پرداز و فلسفه ورز دوشنبه یکم آذرماه ساعت 16 در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی شهرداری اصفهان برگزار خواهد شد. پیش از این نیز پوستر این فیلم مستند در محل سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان رونمایی شده بود.

ص

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 14 دی 1400 بروزرسانی: 14 دی 1400 گردآورنده: managore.ir شناسه مطلب: 1859

به "نمایش فیلم مستند سرود جمشید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نمایش فیلم مستند سرود جمشید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید