دستگیری 2000 نفر در رابطه با جرایم میراث فرهنگی در سال 95

به گزارش ایستگاه بازی، فرمانده یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی با تأکید بر اینکه این یگان عزم جدی برای جلب مشارکت های مردمی و آموزش همگانی در حوزه حراست از میراث فرهنگی داشته است از کشف حدود نیمی از اشیاء تاریخی قاچاق در امسال با مشارکت های مردمی اطلاع داد.

دستگیری 2000 نفر در رابطه با جرایم میراث فرهنگی در سال 95

به گزارش خبرنگاران، سردار امیر رحمت اللهی در نشست تخصصی فرماندهان ، معاون و مدیران یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری با اشاره به بیانات رهبر انقلاب که میراث فرهنگی هویت شخصیت و ملیت ما است به آنالیز روش های تأمین حفاظت اطمینان بخش با تمرکز بر شیوه های پیشگیری وضعی و حفاظت الکترونیک پرداخت و گفت: راه اندازی یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی با دستورالعمل ستاد کل نیروی مسلح در پاییز سال 82 ابلاغ شد و این یگان عملا از سال 83 کار خود را شروع کرد و در نهایت در سال 88 دستورالعمل نهایی کار نیز تدوین و ابلاغ شد.

فرمانده یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی با اشاره به اینکه بیش از 32 هزار اثر تاریخی ثبت ملی و 20 اثر تاریخی ثبت جهانی غیرمنقول در کشور وجود دارد، اظهار کرد: علاوه بر آثار یادشده، یگان حفاظت از 248 موزه که آثار منقول تاریخی در آن نگهداری می گردد حفاظت می نماید.

وی خاطر نشان کرد: این یگان 31 واحد استانی نیز در زیرمجموعه خود دارد که در تمام استان ها وظیفه سازماندهی ، راهنمایی، برنامه ریزی و مدیریت مأموریت های یگان را برعهده داشته و همچنین 253 پایگاه حفاظت نیز در سراسر کشور فعال هستند.

سردار رحمت اللهی با بیان اینکه سازمان میراث فرهنگی وظایف متنوعه و متعددی برعهده دارد، اظهار کرد: شاید بتوان گفت مهم ترین وظیفه و اولویت اصلی سازمان ، حفاظت و نگهداری آثار فرهنگی و تاریخی است که این وظیفه، با نظارت سازمان بر دوش یگان حفاظت واقع شده است.

وی ادامه داد: انجام این وظایف یک همکاری دو طرفه بین یگان و سازمان میراث فر هنگی است که اگر درست انجام گردد می تواند نتایج بسیار مطلوبی در حوزه گردشگری به دنبال داشته باشد.

این مقام انتظامی وظایف یگان حفاظت را به چهار بخش عمده تقسیم کرد و مهم ترین آن را جنبه حفاظتی این یگان دانست و بیان داشت: اگر این وظیفه به درستی انجام گردد نتایج بسیار مطلوبی در حوزه گردشگری به دنبال خواهد داشت.

وی اضافه کرد: علاوه بر حفاظت از اموال منقول و غیرمنقول و اماکن دارای رده حفاظتی، تأمین امنیت مراسم و همایش های مختلف، مأموریت دیگر این یگان است.

این مقام ارشد انتظامی در شرح جنبه انتظامی مأموریت های یگان گفت: این بخش از مأموریت، مشابه وظایف ناجاست که شامل اسکرت اشیاء تاریخی و ارزشمند، پیشگیری از وقوع جرایم علیه گردشگران داخلی و خارجی و انتظام بخشی در کلیه محیط های تاریخی می باشد.

سردار رحمت اللهی اعلام خط سیر گردشگران خارجی در کشور به نیروی انتظامی و جمع آوری اطلاعات انتظامی را جنبه اطلاعاتی مأموریت این یگان دانست.

فرمانده یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی با اشاره به اینکه یک مأموریت منظم و قابل قبول دارای چهار رکن سازمان دهی ، تجهیز ، آموزش و اجرای مأموریت است، خاطر نشان کرد: یگان حفاظت کوشش نموده است که در تمام این چهار عرصه حضور داشته و اقدامات مناسبی انجام دهد .

وی ادامه داد: در حوزه سازمان دهی، این یگان اقدام به آمایش سرزمینی پرسنل وظیفه کرد تا با ایجاد یکپارچگی و نظم در تقسیم سربازان وظیفه هم موجب سازمان پیدا کردن نیروها شده و همچنین 30 میلیارد ریال صرفه جویی در هزینه ها داشته باشد.

وی تثبیت نیروهای یگان و جلوگیری از جابجایی آنها، اهتمام به شایسته سالاری در جذب فرماندهان، تغییر ساختار و عناوین غیرکاربردی ستاد یگان و طراحی و فراوری لباس متحدالشکل مناسب برای کارکنان را از دیگر اقدامات در حوزه سازمان دهی و تجهیز دانست.

وی همچنین به توزیع 400 سری تجهیزات حفاظتی کامل شامل شوکر، افشانه ، دستبند ، باتوم، چراغ قوه و ... در میان پرسنل یگان در سراسر کشور اشاره نمود و گفت: امیدواریم در آینده بتوانیم تجهیزات بیشتری در اختیار کارکنان قرار دهیم.

وی در بحث آموزش نیز به برقراری دوره های آموزشی با همکاری دانشگاه علوم انتظامی، ارائه مطالب برای تدوین خاتمه نامه، مقاله و کتاب در حوزه حفاظت از میراث فرهنگی و همچنین تدوین کتابی در موضوع جرایم علیه میراث فرهنگی برای دانشجویان علوم انتظامی اشاره نمود و گفت: اقداماتی نیز در حوزه آموزش پرسنل وظیفه و دیگر کارکنان یگان در استان ها اجرا شده است که خوشبختانه علاوه بر بحث آموزش توانسته ایم هزینه های یگان را نیز در این حوزه مدیریت کنیم.

سردار رحمت اللهی با بیان اینکه یکی از اهداف راهبردی دولت، توسعه گردشگری است، تأکید کرد: احساس امنیت به ویژه در گردشگران خارجی بسیار مهم است و بارها تأکید نموده ایم که حتی یک مورد بزه دیدگی خرد هم می تواند احساس امنیت این گردشگران را با چالش روبرو کند.

وی اضافه کرد: بنابراین یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی اهتمام بسیار جدی در امر تأمین و القای احساس امنیت در گردشگران داشته که در این رابطه استفاده از ظرفیت های اجتماعی و مشارکت مردمی بسیار مورد توجه بوده است.

سردار رحمت اللهی با اشاره به تشکیل اداره جلب مشارکت های اجتماعی در یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی توضیح داد: هدف از این کار استفاده از ظرفیت های سازمان های مردم نهاد در راستای حفاظت و تأمین امنیت میراث فرهنگی و جلب مشارکت های اجتماعی بوده است.

وی جلب همکاری، اطلاع رسانی، آموزش همگانی، برقراری جلسات تعاملی با نهادها و حضور در مدارس و دانشگاه ها برای آموزش و آگاهی دادن به اقشار جامعه را از دیگر اقدامات تعاملی یگان در حوزه اجتماعی برشمرد.

فرمانده یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی با بیان اینکه در 10 ماه نخست سال جاری بیش از 30 هزار قلم انواع اشیاء بدلی و اصلی مربوط به دوره های پیش و پس از اسلام توسط این یگان کشف و ضبط شده است، تأکید کرد: بیش از 15 هزار قلم از این اشیاء با همکاری موثر و اخبار مردمی بدست آمده است.

وی همچنین از دستگیری نزدیک به 2000 نفر در رابطه با جرایم میراث فرهنگی در همین مدت اطلاع داد که حدود نیمی از این متهمان با همکاری و مشارکت های مردمی دستگیر شده اند.

سردار رحمت اللهی در ادامه به برنامه ریزی برای برخورداری موزه ها از سامانه آلارم ناجا و تدوین دستورالعمل معین اسکورت اموال تاریخی و فرهنگی اشاره و اظهار امیدواری کرد: به زودی در این عرصه اقدامات مناسبی انجام خواهد شد.

براساس گزارش سایت پلیس، فرمانده یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی تخصیص بودجه مستقل از سوی سازمان میراث فرهنگی برای یگان ، معین تکلیف شرایط ساختار و استخدام نیروها، شرایط پرسنل مجروح و کشته شده در حین انجام مأموریت و همچنین همکاری ها در حوزه تدوین آئین نامه ها را از جمله انتظارات این یگان از سازمان میراث فرهنگی برشمرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 29 فروردین 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: managore.ir شناسه مطلب: 798

به "دستگیری 2000 نفر در رابطه با جرایم میراث فرهنگی در سال 95" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دستگیری 2000 نفر در رابطه با جرایم میراث فرهنگی در سال 95"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید