بخش پایانی، حکومت داری در ترکیه و دنیا در دنیای پساکرونا

به گزارش ایستگاه بازی، به شرایط بخش درمان و سلامت خصوصی بنگرید٬ خواهید دید که بسیاری از بیمارستان ها و حوزه های درمانی خصوصی٬ محل سرمایه گذاری و درآمدزایی در دست دوستان و نزدیکان سران حزب عدالت و توسعه است.

بخش پایانی، حکومت داری در ترکیه و دنیا در دنیای پساکرونا

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران٬ در بخش اول این گفتوگو٬ نظرات پروفسور سنجار آیاتا جامعه شناس ترک در خصوص تاثیر شیوع گسترده ویروس کرونا٬ بر رفتار دولت ها و ملت های جهان آنالیز شد.

او به این موضوع اشاره نمود که در دوران پساکرونا٬ دولت ها ناچار خواهند شد حتی بیش از مساله آموزش٬ به بهداشت و سلامت و بودجه های بخش بیمه خدمت درمانی و توسعه خدمات درمان اهمیت دهند.

بخش دوم و انتهای این گفت وگو٬ حاوی نظرات این چهره دانشگاهی ترکیه در خصوص رویکرد دولت اردوغان در حوزه خصوصی سازی بیمارستان ها و خدمات درمانی است.

شرایط سخت برای دونالد ترامپ

در روزهای نخست شیوع ویروس کرونا در جهان٬ بسیاری از رهبران پوپولیست همچون دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس٬ این مسئله را جدی نگرفتند و حتی در خصوص آن شوخی کردند. اما بعدها ناچار شدند رفتار و گفتار خود را تغییر دهند. به باور شما این موضوع تا چه اندازه بر انتخابات آینده تاثیر خواهد گذاشت؟

ببینید! شیوع ویروس کرونا٬ یک معضل طبیعی است اما نحوه برخورد با یک ویروس و مدیریت مبارزه با شیوع آن٬ معضل جهانی سیاست و مدیریت است.

از آنجایی که بوریس جانسون به تازگی به عنوان نخست وزیر انگلیس انتخاب شده، دغدغه و نگرانی چندانی ندارد و نمی توان در خصوص آینده سیاسی او پیش بینی خاصی کرد.

اما شرایط برای دونالد ترامپ بسیار متفاوت است. چرا که رئیس جمهور آمریکا به زودی وارد رینگ انتخابات می گردد و قطعاً او شرایط دشواری خواهد داشت. چرا که مخالفین بسیار قدرتمندی دارد٬ بسیاری از نهادهای مختلف را جدی نگرفته است٬ با خیلی ها درگیر شده و قطعاً باید خود را برای ضربات جدی آماده کند .

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به معنای واقعی کلمه خود را در مهلکه انداخته است و خیلیها به او اعتماد ندارند.

او در همان مقطع شروعین شیوع ویروس کرونا نشان داد که ضعف مدیریتی بسیار جدی دارد. اگر به خاطر داشته باشید در شروع گفت که این مشکل چین و چینی ها است.

در واقع کوشش کرد از موضع بالا بنگرد و آمریکا را فرادست نشان دهد اما دیدیم که چه بر سر آمریکا آمد.

در شروع٬ هم شوخی به راه انداخت، هم این که کوشش کرد شمار مبتلایان را پنهان کند. اما این سیاستها جواب نداد و آمریکا در میزان مبتلایان به کرونا رکورد جهان را شکسته است.

در آینده نیز خواهیم دید که شخص دونالد ترامپ تاوان بسیار سنگینی خواهد پرداخت. کرونا باعث شد که ضعف نظام درمانی آمریکا برملا گردد و همه بدانند که 40 میلیون شهروند آمریکایی فاقد بیمه خدمات درمانی هستند.

کشوری که خود را مهد معجزه پزشکی و پیشرفت علمی جهان می دانست٬ تمام ضعف های خود را به نمایش گذاشته است و حتی دیده ایم که در جایی مثل نیویورک٬ بسیاری از پرستاران به خاطر نداشتن ماسک٬ از کیسه زباله استفاده می نمایند.

در همان روزهای نخست خیلی ها بیکار شدند و حتماً خسارات مالی بسیاری به آمریکا وارد خواهد شد. این کشور خود را ابر قدرت مالی جهان می نامد اما حالا ناچار است با شرایط بسیار سختی وارد دوران انتخابات گردد.

ترکیه و آقتی به نام خصوصی سازی خدمات عمومی

همچنان که می دانید هم در ترکیه و هم در بعضی کشورهای دیگر جهان٬ در سالیان اخیر٬ موج گسترده خصوصی سازی٬ حوزه خدمات عمومی و درمانی را هم در بر گرفته است و بسیاری از بیمارستان ها و درمانگاه ها خصوصی شدند. به باور شما٬ کرونا تا چه اندازه میتواند موجب تغییر این سیاست گردد؟

در سالیان اخیر حزب حاکم با سیاست های خود موجب آن شده که سیستم خدمات درمانی عمومی در کشور ضعیف گردد. این در حالی است که موضوع بهداشت و سلامت٬ یک اولویت حیاتی برای تمام جوامع است و به طور مداوم احتیاج به نظارت و مدیریت دقیق دارد.

بیمارستان ها و درمانگاه ها٬ واحد تولیدی نیستند. نمیتوان آنها را با تبعیت از سیاست خصوصی سازی٬ همچون شرکتهای عادی دید. چرا که بین یک بیمارستان و یک شرکت تولیدی تفاوت فاحشی وجود دارد.

وقتی شما یک بیمارستان یا درمانگاه را خصوصی می کنید٬ در واقع او مانند یک شرکت تولیدی رفتار می نماید و سیاست هایی همچون زیان - فایده٬ عرضه - تقاضا و تبعیت از تورم را مدنظر قرار می دهد.

به همین خاطر ما می بینیم در بخش خصوصی٬ به شکل جدی مشکلاتی نظیر تجهیزات و تامین پرسنل وجود دارد. آن چه در ترکیه روی داده این است که با خصوصی سازی بخش درمان و سلامت٬ مردم را ناچار نموده اند که از فناوری های بسیار گران قیمتی برای درمان استفاده نمایند٬ به سوی بیمه های خصوصی روی بیاورند و هزینه های درمان آنها به شکل جدی افزایش پیدا کند.

بسیاری از بیماران توان آن را ندارند که از خدمات بیمارستان ها و درمانگاه های خصوصی استفاده نمایند. چرا که هزینه های درمان در آنجا بسیار بالاست و در بخش دولتی هم امکانات کم و تعداد بیمارستانها اندک است.

در نتیجه در چنین شرایطی اگر دولت بخواهد با اعمال نظارت شدید٬ هزینه های بخش خصوصی را پایین بیاورد آنها هم وارد دشواری های دیگری خواهند شد و دولت ناچار خواهد شد که هزینه ها را از خزانه ملی پرداخت کند. بنابراین باید گفت که خصوصی سازی بیمارستانها از اول غلط بوده است.

در تمام جهان کوشش می گردد که نوعی از موازنه در حوزه خدمات درمانی عمومی ایجاد گردد و به مردم خدمت بیشتری ارائه گردد. اما در ترکیه چنین نیست. چرا که حزب عدالت و توسعه حزبی است که اقتدار خود را با استفاده از بودجه های عمومی حفظ نموده است.

به این معنی که با سرمایه های عمومی کار می نماید٬ عملاً بخش قابل توجهی از طبیعت٬ محیط زیست و دارایی ها را به این و آن می بخشد٬ خصوصی سازی می نماید و خود را سرپا نگه می دارد.

اگر همین الان هم به شرایط بخش درمان و سلامت خصوصی بنگرید٬ خواهید دید که بسیاری از بیمارستان ها و حوزه های درمانی خصوصی٬ محل سرمایه گذاری و درآمدزایی در دست دوستان و نزدیکان سران حزب عدالت و توسعه است.

در نتیجه می توان پیش بینی کرد که حزب حاکم در آینده از سوی مردم تحت فشار قرار بگیرد. چرا که در بخش درمان و بیمارستان های دولتی مشکل جدی وجود دارد و دولت ناچار خواهد شد چندین بیمارستان جدید تاسیس کند و آنها را به بخش عمومی یا دولتی اختصاص دهد. این مباحث همچنان در لیست مطالبات و گفتمان روزمره حزب جمهوری خلق و دیگر احزاب مخالف باقی خواهد ماند.

منبع پایگاه خبری تحلیلی تی 24 ترکیه

انتها

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 9 خرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: managore.ir شناسه مطلب: 893

به "بخش پایانی، حکومت داری در ترکیه و دنیا در دنیای پساکرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بخش پایانی، حکومت داری در ترکیه و دنیا در دنیای پساکرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید