با این 4 روش در آستانه سال نو مک بوک تان را نو کنید
به گزارش ایستگاه بازی، هرچه بیشتر از مک بوک خود بهره ببرید احتمالاً ظاهرش کثیف تر و البته محتویاتش شلوغ تر خواهد شد. برای اینکه مک بوک خود را به یک دستگاه نو تبدیل کنید یا دست کم کاری کنید که ظاهر آن تمیزتر و محتویات آن ساختاریافته تر باشد، راهکار ها و تکنیک هایی وجود دارد؛ در ادامه این مقاله 4 روش را معرفی می کنیم که به وسیله شان مک بوک تان را سازمان یافته تر و مرتب تر کنید؛ از تمیزکردن مک بوک به شکل فیزیکی گرفته تا سازماندهی کردن فایل ها و پوشه ها.

اگر به مک بوک و مقالات مرتبط با آن علاقه دارید می توانید نگاهی هم به راهنمای خرید برترین مک بوک بیاندازید.
1. چگونه صفحه نمایش و بدنه مک بوک را تمیز کنیم؟
اگرچه محصولات زیادی برای تمیزکردن لپ تاپ شما طراحی شده اند و می توانید کار را با خرید برترین کیت تمیزنماینده آغاز کنید، اما به تجربه ثابت شده است که موثرترین روش برای تمیزکردن مک بوک، همان ساده ترین روش است؛ همان روشی که خود اپل هم توصیه اش می نماید. برای آغاز، به مقداری آب در یک بطری اسپری و یک پارچه میکروفایبر تمیز احتیاج دارید. می توانید از آب معمولی یا آب مقطر بهره ببرید؛ مزیت آب مقطر این است که احتمال به جا گذاشتن لکه به ویژه روی صفحه نمایش، بسیار کمتر است. می توانید آب مقطر را از فروشگاه های مواد غذایی هم بخرید یا خودتان به سادگی در خانه آن را تهیه کنید. در هر صورت، این گزینه ارزان تر از محلول های تمیزنماینده اختصاصی دستگاه های الکترونیک است.
در خصوص فرآیند تمیزکردن مک بوک، مهم ترین نکته ای که باید به خاطر داشته باشید این است که با یک پارچه تمیز آغاز کنید (به همین علت توصیه می کنیم آن ها را به صورت عمده بخرید). این کار باعث صرفه جویی در زمان و کاهش ناامیدی شما بعد از انجام فرایند تمیزکاری می گردد. ابتدا لپ تاپ خود را خاموش نموده و آن را از برق بکشید. یک پارچه میکروفایبر خشک بردارید و روی لپ تاپ خود بکشید. به ویژه به اطراف کلیدها دقت کنید، خصوصاً اگر مک قدیمی تری با کیبورد پروانه ای دارید باید خیلی دقیق تر این کار را انجام دهید.
سپس، یک طرف پارچه تمیزنماینده خود را با آب مرطوب کنید. هرگز مایع را مستقیماً روی لپ تاپ خود اسپری نکنید. این روش به شما کنترل بیشتری می دهد و از ورود رطوبت به داخل اجزای مک بوک جلوگیری می نماید. بهتر است در تمیزکردن مک بوک ابتدا صفحه نمایش را تمیز کنید؛ آخرین چیزی که احتمالا می خواهید این است که با انتقال کثیفی از قسمت های دیگر لپ تاپ مثل کیبورد به صفحه نمایش، کار بیشتری برای خود ایجاد کنید.
آخرین مرحله این است که با طرف خشک پارچه، لپ تاپ خود را برق بیندازید. در اینجا باید کمی ملایم باشید، زیرا نمی خواهید که روی صفحه نمایش یا هیچ قسمت دیگری را خش بیندازید. حالا که ظاهر مک بوک تمیز شد، می توانیم به سراغ تمیز کاری داخلی یعنی مرتب سازی فایل ها برویم.
2. چگونه هارد مک بوک خود را مرتب کنید
یکی از سخت ترین بخش های تمیزکردن مک بوک این است که بدانید از کجا آغاز کنید. به هر حال، بیشتر ما برنامه هایی روی لپ تاپ خود داریم که حتی به خاطر نمی آوریم کی و کجا آن ها را نصب نموده ایم. خبر خوب این است که macOS ابزاری برای یاری به شما در این زمینه ارائه می دهد.
به تنظیمات سیستم > عمومی > فضای ذخیره سازی بروید.
System Settings > General > Storage
در اینجا ابزاری پیدا خواهید کرد که فضای ذخیره سازی شما را به دسته های بسط یافته تری مانند برنامه ها، اسناد، موسیقی، عکس ها و غیره تقسیم می نماید. روی یک مورد در لیست، مانند برنامه ها، دوبار کلیک کنید تا آخرین باری که از یک برنامه استفاده نموده اید و مقدار فضایی که اشغال نموده است را ببینید. می توانید برنامه ها را از همان پنجره به راحتی حذف کنید.
بخش برنامه ها (Applications) بسیار مفید است، زیرا می توانید آخرین باری که از یک برنامه استفاده نموده اید را ببینید و بعلاوه متوجه شوید که آیا هنوز به وسیله سیستم عامل پشتیبانی می گردد یا به علت انتشار نسخه جدیدتر قدیمی شده است.
احتیاجی نیست کسی به شما بگوید که برنامه هایی که استفاده نمی کنید را حذف کنید، اما شاید ندانید که روش بهتری برای پاک کردن آن ها نسبت به کشیدن ساده آن ها به سطل زباله وجود دارد. یک برنامه رایگان به نام AppCleaner به شما یاری می نماید فایل ها و پوشه هایی که در صورت حذف ساده یک برنامه باقی می مانند را پیدا کنید و در تمیزکردن مک بوک خود به کار ببرید.
پس از حذف برنامه هایی که احتیاجی ندارید، به بخش اسناد (Documents) بروید. نام این بخش کمی گمراه نماینده است، زیرا فقط فایل های متنی و صفحات گسترده اکسل را شامل نمی گردد. در این مورد، اسناد به عنوان یک اصطلاح کلی برای انواع فایل ها، از جمله فایل هایی که فضای زیادی اشغال می نمایند، به کار می رود. بعلاوه می توانید با خیال راحت هر فایل DMG (فایل های تصویر دیسک با پسوند .dmg) که برنامه مرتبط با آن را نصب نموده اید، حذف کنید. سایر بخش های فضای ذخیره سازی توضیحشان تعیین است. تنها نکته دیگر این است که اگر مدتی است از آیفون استفاده می کنید، احتمالاً نسخه های پشتیبان قدیمی iOS روی لپ تاپ تان ذخیره شده است. می توانید آن ها را نیز با خیال راحت حذف کنید.
3. نکات و ترفندها برای مرتب نگه داشتن دسکتاپ و فایندر
بیایید با نوار منو (Menu Bar) آغاز کنیم. ممکن است این بخش از نظر فنی بخشی از دسکتاپ نباشد، اما یک نوار منوی مرتب می تواند به کاهش شلوغی کلی یاری کند. توصیه ما این است که برنامه ای به نام Bartender را دانلود کنید. در نگاه اول، این یک برنامه ساده است که به شما امکان می دهد آیتم های ناخواسته نوار منو را پشت یک آیکون سه نقطه مخفی کنید. با این حال، نقطه قوت Bartender این است که گزینه های سفارشی سازی زیادی در اختیارتان قرار می دهد. برای مثال، می توانید یک محرک تنظیم کنید که وقتی لپ تاپ تان به برق متصل نیست، آیکون شرایط باتری را به طور اتوماتیک از حالت مخفی خارج کند.
در حالی که در خصوص نوار منو صحبت می کنیم، لحظه ای به تنظیمات سیستم > عمومی > آیتم های ورود بروید و همه برنامه هایی که هنگام راه اندازی سیستم اجرا می شوند را آنالیز کنید.
Settings > General > Login Items
می توانید با کاهش این لیست به برنامه هایی که اغلب استفاده می کنید، سرعت سیستم خود را هم افزایش دهید.
وقتی در تمیزکردن مک بوک نوبت به خود دسکتاپ می رسد، برترین توصیه این است که کمتر، بهتر است. هیچ چیز بیشتر از یک دسکتاپ شلوغ نمی تواند لپ تاپ شما را آشفته نشان دهد. پوشه ها می توانند یاری نمایند، اما برای بیشتر مردم، بخشی از مشکل این است که از دسکتاپ خود به عنوان راهی سریع و آسان برای یافتن فایل های مهم استفاده می نمایند.
اگر تا به حال برای پیدا کردن یک فایل یا پوشه خاص روی لپ تاپ تان مشکل داشته اید، به جای آن از قابلیت برچسب گذاری مک بوک بهره ببرید. ابتدا از منوی فایندر (Finder) قسمت تنظیمات (Settings) را باز کنید (Command + ,) و روی تب برچسب ها (Tags) کلیک کنید. می توانید از برچسب های پیش فرض ارائه شده به وسیله macOS بهره ببرید یا خودتان برچسب بسازید. برچسب هایی که فکر می کنید بیشتر استفاده خواهید کرد را به قسمت علاقه مندی ها در پایین پنجره تنظیمات بکشید.
این کار باعث می گردد که وقتی بخواهید از آن ها بهره ببرید، به راحتی در دسترس باشند. برای افزودن یک برچسب به یک فایل یا پوشه، در حالی که کلید کنترل را نگه داشته ایدروی آن کلیک کنید و برچسب مورد نظر را از منوی کشویی انتخاب کنید. بعلاوه می توانید یک فایل را هنگام کار با آن در یک برنامه برچسب گذاری کنید. به خاطر داشته باشید که می توانید چندین برچسب به یک فایل یا پوشه اعمال کنید و حتی می توانید آن ها را به برنامه ها هم اضافه کنید.
آنچه برچسب ها را در macOS بسیار مفید می نماید این است که می توانند در نوار کناری پنجره فایندر ظاهر شوند و به راحتی با فایندر یا با استفاده از سیری (Siri) قابل جستجو هستند. تا زمانی که سیستمی برای سازماندهی فایل هایتان داشته باشید، حتی یک سیستم ساده، پیدا کردن آن ها برایتان آسان تر خواهد بود. به عنوان یک مثال، من می توانید یک برچسب با نام شرکتی که در آن کار می کنید بسازید و فایل های کاری خود را با آن برچسب از فایل های شخصی جدا کنید یا اگر چیزی برایتان حیاتی است می توانید یک برچسب مهم برایش بسازید.
یکی از ابزارهایی که می تواند تجربه شما از کار با فایندر در مک بوک را تقویت کند، Alfred است. این ابزار در واقع نسخه قدرتمندتری از ویژگی Spotlight اپل است. از جمله کارهایی که می توانید با Alfred انجام دهید، یافتن و اجرای سریع برنامه ها است. کمی منحنی یادگیری دارد، اما وقتی به آن عادت کنید، Alfred نحوه استفاده شما از مک بوک را به طور مثبتی تغییر خواهد داد و به تمیزکردن مک بوک شما یاری بسیاری خواهد نمود.
4. چگونه پنجره ها و تب های خود را سازماندهی کنید
اگر هم از macOS و هم از ویندوز 10 استفاده نموده باشید، می دانید که سیستم عامل اپل برترین ابزارهای مدیریت پنجره را ارائه نمی دهد. می توانید روی دکمه سبز تمام صفحه کلیک نموده و نگه دارید تا یک پنجره را به سمت چپ یا راست صفحه بچسبانید، اما همین و بس؛ این ویژگی همواره نسبت به همتای ویندوزی خود کمتر دقیق به نظر می رسد.
پیشنهاد ما این است که برنامه ای دانلود کنید که قابلیت های پنجره های ویندوز 10 را در مک بوک برایتان بازسازی کند. چندین گزینه رقابتی دارید که کم و بیش عملکرد مشابهی ارائه می دهند. یکی از آن ها اپلیکیشنی به نام Magnet است که پنجره ها را به خوبی به اطراف می چسباند. اگر یک برنامه دیگر خواسته باشید، اپلیکیشن Rectangle را مدنظر قرار دهید. گزینه دیگر برنامه BetterSnapTool است که قابلیت های بیشتری نسبت به Magnet ارائه می دهد اما رابط کاربری اش به خوبی آن نیست. هر سه برنامه راه های بسیار بیشتری برای پیکربندی پنجره هایتان نسبت به ابزار داخلی macOS در اختیارتان قرار می دهند. بعلاوه با پشتیبانی از میانبرها همراه هستند، به این معنی که می توانید به سرعت پنجره های خود را تنظیم نموده و به کارتان ادامه دهید.
منبع: engadget
منبع: دیجیکالا مگ