9 مدل از انواع ماشین های کمپر موتوری و غیر موتوری

به گزارش ایستگاه بازی، ماشین های کمپر انواع مختلفی دارند و بعضی از دسته بندی های مربوط به آن ها ممکن است کمی گیج کننده باشد. در این مقاله، با انواع ماشین های کمپر و مزایا و معایب هر یک از آن ها آشنا می شوید.

9 مدل از انواع ماشین های کمپر موتوری و غیر موتوری

ماشین کمپر چیست؟

ماشین کمپر و کاروان به نوعی وسیله نقلیه گفته می گردد که تفریحی است و می توان آن را از جایی به جای دیگر انتقال داد. این وسایل نقلیه اغلب تمام تجهیزات و امکانات برای توقف و اقامت در مسیرهای سفر را دارد و شما را از اقامت در هتل ها و اقامتگاه ها بی احتیاج می نماید. ماشین های کمپر به 2 دسته اصلی تقسیم می شوند که عبارت اند از:

  • ماشین های کمپر موتوری؛
  • ماشین های کمپر بدون موتور.

انواع ماشین های کمپر موتوری

ماشین های کمپر موتوری به 4 دسته کلی تقسیم می شوند. در ادامه، انواع ماشین کمپر موتوری را می خوانید.

1. اتوبوس کاروان

اتوبوس کاروان ممکن است از اتوبوس هایی درست شده باشد که قبلا اتوبوس مسافرتی یا سرویس مدرسه بوده اند. این اتوبوس ها به اتوبوس کاروان تبدیل می شوند و تمام امکانات مورد احتیاج برای اقامت در سفر را در خود جای می دهند. این اتوبوس ها می توانند وسایل سنگین و مسافران را برای چندین کیلومتر حمل نمایند.

هواداران این نوع ماشین کمپر معتقدند که بدنه فلزی بیرونی اتوبوس کاروان ها نسبت به بدنه فایبرگلاس بسیاری از کمپرهای موتور هوم کلاس A بهتر است. بااین حال، بیشتر اتوبوس کاروان ها مانند کمپرهای موتور هوم کلاس A اتاق های کشویی ندارند و به جای آن از گزینه های پیشرفته تر استفاده می نمایند.

اتوبوس کاروان مدرسه ای کمپری محبوب و نسبتا ارزان برای آغاز است. برخی از مزایای این ماشین کمپر عبارت اند از:

  • این نوع ماشین در مقایسه با سایر انواع ماشین های کمپر ماندگاری بسیار بیشتری دارد؛
  • این اتوبوس معمولا مجهز به موتوری بسیار قدرتمند است که در هر شرایطی پرقدرت باقی می ماند؛
  • می توان در این خودرو بخش های بسیار بزرگی را برای نگهداری وسایل تعبیه کرد.

با وجود مزایای این نوع ماشین کمپر، بسیاری از افراد هنگام انتخاب این خودرو به معایب آن اشاره می نمایند، از جمله:

  • اتوبوس کاروان های درست شده از اتوبوس های قدیمی به متخصصانی احتیاج دارند که روی موتور و سیستم های الکتریکی آن ها کار نمایند؛
  • خرید اتوبوس کاروان هایی که از اتوبوس های نو درست شده اند هزینه بسیاری دارد؛
  • تبدیل اتوبوس دست دوم به اتوبوس کاروان ممکن است زمان بر و پرهزینه باشد؛
  • اگر اتوبوس های دست دوم به صورت حرفه ای به اتوبوس کاروان تبدیل نشده باشند، ممکن است شرکت های بیمه از شما بخواهند که بیمه بدنه این خودروها را مانند بیمه های تجاری پرداخت کنید.

2. موتور هوم کلاس A

انواع ماشین های کمپر موتور هوم کلاس A با شاسی ساخته می شوند که به طور اختصاصی برای موتور هوم ها طراحی شده است. اسکلت شاسی این ماشین ها در کارخانه خودروسازی ساخته می گردد و سازنده موتور هوم فضای کامل نشیمن، بخش رانندگی و بخش بار را به آن اضافه می نماید.

موتور هوم های کلاس A موتورهای دیزلی یا گازی دارند. معمولا موتورهای نوع دیزلی این خودروها در بخش عقب خودرو قرار می گیرند تا صدای موتور به گوش راننده و سرنشین های این ماشین نرسد و محیطی آرام فراهم گردد. البته، برخی از موتور هوم های دیزلی کلاس A موتورهای جلو دارند. موتور هوم های دارای موتور گازی هم موتوری در جلو دارند. سرنشینان این نوع کمپر باید سروصدای بسیار موتور را تحمل نمایند. همین ویژگی هم باعث شده که موتور هوم های کلاس A که موتور گازی دارند، بسیار ارزان تر از کمپرهای موتور هوم با موتور دیزلی باشند.

با توجه به میزان موتور هوم های کلاس A، بیشتر گردشگرانی که برای مدتی طولانی سفر می نمایند، باید یک وسیله نقلیه را هم یدک بکشند. وسیله نقلیه ای که در پشت موتورخانه این خودروها یدک کشیده می گردد را اغلب با نام وزغ یا غوک می شناسند.

موتور هوم های کلاس A برای سفرهای مکرر مفید هستند. این خودروها معمولا جک های تراز اتوماتیک و ژنراتورهای استانداردی دارند. به این ترتیب، تراز کردن سریع این خودروها در محل اقامت تازه ساده خواهد بود. ژنراتور آنبرد آن هم می تواند در مواقعی که به شبکه برق متصل نیستید، برق خودرو را تأمین کند. موتور هوم های کلاس A از حدود 7 تا 13 متر طول دارند.

مزایای این نوع ماشین کمپر عبارت اند از:

  • فضای زیاد برای نگهداری بار؛
  • تنوع مدل و قیمت بسیار؛
  • موقعیت برجسته راننده موقع رانندگی و شیشه جلوی بزرگ که نمای خوبی از جاده ارائه می دهد؛
  • متصل بودن بخش های رانندگی و نشیمن خودرو که دسترسی به امکانات رفاهی در حین سفر را آسان می نماید.

معایبی که این نوع خودرو در مقایسه با انواع ماشین های کمپر دارد نیز به این ترتیب هستند:

  • رانندگی با آن در جاده های کوچک تر ساده نیست؛
  • مصرف سوخت بالا؛
  • ارتفاع بلند که هنگام عبور از زیر پل ها و جاهایی مانند آن را مشکل ساز می نماید.

3. موتور هوم کلاس B

موتور هوم های کلاس B به عنوان پوسته ون در اختیار سازنده انواع ماشین های کمپر قرار می گیرند. پس از آن، سازنده فضای داخلی ون را برای ارائه امکانات کامل از جمله آشپزخانه و حمام تکمیل می نماید. برخی از تولیدنمایندگان موتور هوم های کلاس B سقف ون را بالاتر می برند یا ون را برای ایجاد فضای زندگی بیشتر عریض می نمایند.

انواع ماشین های کمپر که موتور هوم کلاس B هستند، تنوع قیمت بسیاری دارند. برخی از آن ها بسیار ارزان هستند و برخی دیگر به میزان یک موتور هوم کلاس A گازسوز قیمت دارند. مزیت اصلی موتور هوم کلاس B میزان آن است. این کمپر را می توان در فضاهای کوچک تر و خیابان های شهر راحت تر پارک کرد. به علت میزان کوچک این ماشین کمپر، استفاده از آن برای بازدید روزانه از شهرها و گردشگری ساده تر است. این نوع ون ها برای سفرهای 1 یا 2 نفره مناسب هستند. علاوه براین، بخش راننده و نشیمن این خودرو هم به یکدیگر متصل هستند و دسترسی به امکانات رفاهی در حین سفر ساده تر است.

بااین حال، این خودرو نیز معایبی دارد که مهم ترین آن ها عبارت اند از:

  • فضای کم تر برای نگهداری بار و وسایل؛
  • فضای نشیمن کوچک تر.

4. موتور هوم کلاس C

این نوع ماشین کمپر به صورت وانت یا جلو کامیون با شاسی لخت برای سازنده انواع ماشین های کمپر فرستاده می گردد. سازنده نشیمن را روی شاسی خودرو می سازد. موتور هوم های کلاس C اغلب دارای یک تخت خواب هستند که در امتداد کابین راننده قرار می گیرد. موتور هوم های کلاس C معمولا همان ویژگی های موتور هوم های کلاس A را با قیمتی کم تر دارند.

این موتور هوم ها برای گردشگرانی که در پی کمپری ارزان هستند، جذابیت دارند. از آنجایی که موتور هوم های کلاس C اغلب روی شاسی های ون سنگین تر ساخته می شوند، ممکن است ظرفیت حمل بار محدودی داشته باشند. بنابراین، هنگام خرید باید ظرفیت حمل بار آن ها را آنالیز کنید.

مزایای این نوع کمپر عبارت اند از:

  • کابین راننده آن به وسایل نقلیه معمولی شباهت بیشتری دارد؛
  • کابین راننده آن معمولا به کابین سرنشین متصل است و در هنگام سفر می توان به آن دسترسی داشت.
  • قیمت این کمپر پایین تر از سایر موتور هوم ها است.

معایب این کمپر نیز به این ترتیب هستند:

  • اغلب ظرفیت حمل بار کم تری دارند؛
  • نسبتا بلند و عریض هستند و ممکن است رانندگی با آن برای برخی از افراد سخت باشد؛
  • کیفیت ساخت آن پایین تر از سایر انواع ماشین های کمپر موتور هوم است.

انواع کمپر بدون موتور

برخی از انواع ماشین های کمپر هم بدون موتور هستند. برای حمل این نوع کمپرها باید از وسیله نقلیه دیگری استفاده گردد. این نوع کمپر را می توان از وسیله نقلیه جدا کرد و به صورت جداگانه در اقامتگاه های بین راهی نصب کرد. مدل های کمپر بدون موتور تنوع بسیاری دارند که در میان آن ها 5 مدل بیش از همه شناخته شده اند.

1. تریلر فایور

تریلر چرخ پنجم که با نام تریلر فایور نیز شناخته می گردد، بزرگ ترین نوع کمپر است. این تریلر به کامیون ها متصل می شوند. محور اتصال این نوع کمپر طوری طراحی شده تا بتواند وزن بیشتری را تحمل کند و موقع رانندگی احساس ایمنی بیشتری داشته باشد.

فایورها معمولا سقف های بلندی دارند و اغلب می توان آشپزخانه آن ها را به سبک جزیره طراحی کرد. اتاق خواب آن ها نیز معمولا در بخش بالاتر و تخت کامیون قرار می گیرد. از آنجایی که تنظیم این کمپرها کمی بیشتر از سایر انواع ماشین های کمپر طول می کشد، معمولا برای اقامت های طولانی تر مناسب هستند. خانواده های دارای فرزند اغلب این نوع کمپر را دوست دارند چون فضای بیشتری دارد.

بااین حال، برای حمل این کمپرها به وانت های بزرگ یا کامیون سنگین احتیاج دارید. در برخی از مدل های آن هم امکاناتی مانند یخچال یا حمام وجود ندارند. ارتفاع بلند این کمپر هم مسافرت در جاده هایی که پل و موانعی مانند آن دارند را سخت می نماید.

2. کاروان مسافرتی

کاروان های مسافرتی در میزان های بسیار متنوعی ساخته می شوند. این کمپرهای فوق سبک را تقریبا هر خودرویی می تواند به این طرف و آن طرف بکشد. البته، کاروان های طویل تر را باید با کامیون بزرگ حمل کنید.

کاروان های مسافرتی به گیره نصب شده در عقب خودرو یا کامیون نصب می شوند. این کمپر معمولا قیمت پایین تری دارد، سربار کم تری دارد و هزینه کار و نگهداری آن کم تر است.

با وجود این، کاروان های مسافرتی معمولا محفظه بیرونی برای نگهداری وسایل و بار ندارند و اغلب به خوبی کاروان های بزرگ تر عایق بندی نمی شوند.

3. کاروان هیبریدی

این نوع کمپر یک کاروان مسافرتی کوچک است که تختی تاشو دارد. به این ترتیب، فضای داخلی کوچک آن برای نشستن و خوابیدن بیشتر می گردد. این نوع کمپر برای کسانی که کامیون بزرگی برای کشیدن کمپر ندارند اما در پی فضای داخلی بیشتر هستند، مفید است.

یک کاروان مسافرتی هیبریدی امکانات داخلی بیشتری دارد و پنجره تاشوی آن فضای آشپزخانه با حمام را بزرگ تر می نماید. در عین حال، وزن کلی کاروان هم کم تر است.

نقطه ضعف این کمپر این است که تخت های آن در معرض نور آفتاب قرار می گیرند. در نتیجه، دمای آن ها بسته به دمای بیرون کاروان ممکن است سرد یا گرم گردد. به علاوه، وزن سبک این تخت های تاشو برای برخی از گردشگران چندان راحت نیست.

4. کمپر پاپ آپ

این نوع کمپر برای کسانی که به تازگی سفر با انواع ماشین های کمپر را آغاز نموده اند بسیار مناسب است. این کمپرها سبک وزن هستند و می توان آن ها را با بسیاری از وسایل نقلیه جابه جا کرد. از آنجایی که هنگام سفر این کمپر جمع می گردد، به میزان یک کاروان مسافرتی بزرگ روی وسیله نقلیه کشش زیادی ایجاد نمی نماید. وقتی یک کمپر پاپ آب باز می گردد، فضای داخلی و گزینه های بسیاری برای خوابیدن فراهم می نماید. کمپرهای پاپ آپ کوچک تر را می توان با موتورسیکلت هم حمل کرد.

بااین حال، مواد سازنده این نوع کمپر عایق چندانی ایجاد نمی نمایند و ممکن است فضای داخلی کمپر بسیار گرم یا بسیار سرد گردد. بسیاری از این نوع کمپرها نیز حمام یا محفظه ای برای حمل زباله ندارند. بدنه نرم آن ها هم امنیت چندانی ایجاد نمی نماید.

5. کمپر کامیونی

این نوع کمپر به گونه ای طراحی شده که در بستر یک وانت قرار بگیرد و وانت را به یک کمپر موتوری تبدیل کند. کمپرهای کامیونی در میزان های مختلف از مدل های کوچک پاپ آپ سبک وزن تا مدل های بزرگ تر دارای فضای داخلی مانند موتور هوم های کلاس C متفاوت هستند. این کمپرها را می توان در مواقع لزوم از کامیون یا وانت جدا کرد.

بااین حال، مدل های بزرگ تر این کمپر ممکن است بسیار سنگین باشند و برای حمل و نقل به کامیون بزرگ احتیاج دارند. حمل مدل های بزرگ تر این کمپر در محل کمپ هم عملی نیست چون برای گردش باید کمپر را هم با خود حمل کنید. برخی از مدل های کوچک تر این کمپر هم حمام ندارند.

انواع کمپر در ایران

در ایران هم می توانید انواع ماشین های کمپر یا مدل های مشابه آن ها را پیدا کنید. البته، به علت تحریم های ایران در سال های اخیر بسیاری از مدل های کمپر اصل نیستند اما می توانید با این کمپرها و ون های مسافرتی هم تجربه سفر خوشی را داشته باشید. مهم ترین مدل های کمپر موجود در ایران عبارت اند از:

  • ون فوتون؛
  • نیسان سافاری؛
  • ون هیوندای H350؛
  • ون وانا؛
  • ون اینرودز.

این کمپرها به میزان انواع ماشین های کمپر مانند موتور هوم ها جادار و پیشرفته نیستند اما می توانید با استفاده از آن ها هم سفری لذت بخش را تجربه کنید و به اقامت در هتل ها و اقامتگاه ها احتیاجی نداشته باشید.

کلام آخر

اگر اهل طبیعت گردی و گردشگری هستید، احتمالا تابه حال بارها به اقامت در انواع ماشین های کمپر فکر نموده اید. این ماشین ها می توانند شما را از اقامت در هتل ها بی احتیاج نمایند و در طول سفر می توانید در هر جایی که خواستید توقف و اقامت کنید. ماشین های کمپر بسته به مدل و موتوردار یا بی موتور بودن تنوع بسیاری دارند. در این مقاله، مهم ترین انواع ماشین های کمپر را خواندید. شما هم اگر به کمپینگ در طبیعت و سفرهای طولانی مدت علاقه دارید، می توانید سوار بر یکی از این ون ها یا کمپرها دور ایران و جهان را بگردید.

منبع: escapees

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 23 اردیبهشت 1403 بروزرسانی: 23 اردیبهشت 1403 گردآورنده: managore.ir شناسه مطلب: 2253

به "9 مدل از انواع ماشین های کمپر موتوری و غیر موتوری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "9 مدل از انواع ماشین های کمپر موتوری و غیر موتوری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید