گیاه خنجری در محلات به گُل نشست
به گزارش ایستگاه بازی، رئیس پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی گفت: در یک پدیده نادر گیاه غول پیکر خنجری معروف به گیاه قرن در محلات از توابع استان مرکزی به گل نشست.

محمد رضا شفیعی روز شنبه گفت: این گیاه غول پیکر (آگاو) پس از 20 سال به دلیل تغییرات دمایی و ژنتیکی در پایتخت گل ایران گل داده است.
وی گفت: گیاه آگاو از خانواده نرگس یا آگاواسه است که گونه های مختلفی دارد و در 300 گونه مختلف مشاهده شده که دو گونه اصلی آن بیشتر در فضای سبز استفاده می گردد.
رئیس پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی گفت: شیوه تکثیر این گیاه به وسیله پاجوش است و این گیاه دایمی دارای برگ های پهن دراز تا 2 متر است که ضخیم و گوشتی است.
شفیعی اعلام نمود: زیر برگ های این گیاه محدب و برآمده و روی برگ ها مقعر است و به طور معمول به رنگ سبز خاکستری مشاهده می گردد.
وی گفت: یک میله ای از وسط گیاه بعد از رشد برگ ها به وجود می آید که ارتفاع آن تا 9 متر می رسد و بعد از رشد نهایی گل اصلی در واقع در انتهای میله تشکیل می گردد.
رئیس پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی گفت: آگاوها از 6 تا هشت سالگی در بعضی گونه ها ظهور گل دارند و بعضی از گونه های آن تا 40 سالگی حتی تا پس از یک قرن تجربه گل دهی را داشته اند.
شفیعی بیان نمود: در محلات این گیاه بعد از 20 سال به گل نشسته است و مشاهده می گردد که برگ های آن به طرز عجیبی بعد از گل دهی آغاز به از بین رفتن می نماید.
وی اضافه نمود: از خواص دارویی شیره گیاه خنجری می توان به ضد درد بودن، التیام دهندگی زخم ها و تسکین دهنده درد دندان اشاره نمود.
پژوهشکده ملی تحقیقات گل و گیاهان زینتی محلات شامل بخش های اصلاح، تکثیر و پرورش، گیاه پزشکی، تحقیقات خاک و آب، بیوتکنولوژی، عرضه، نگهداری و محیط های فراوری، تحقیقات مالی و بازاریابی در سال 1375 راه اندازی شده است.
منبع: همشهری آنلاین