گفتنی هایی از بازار قیصریه اصفهان که تا به امروز به گوشتان نخورده

به گزارش ایستگاه بازی، بی شک نام بازار قیصریه اصفهان به گوش همه نگوییم به گوش بیشتر افراد رسیده و کمتر کسی است که با آن آشنایی نداشته باشد. اما آیا همه آن هایی که نام این بازار به گوششان خورده، همه چیز را درباره این بازار می دانند؟ شما چطور؟ آیا می دانستید در این بازار حجره های وجود دارد که بیش از 400 سال است تغییر کاربری نداده و هنوز همان شغل 400 سال پیش در آن ها پا بر جاست؟ آیا می دانستید این بازار جز لوکس ترین بازارهای زمان قدیم و حتی زمان حال است؟

گفتنی هایی از بازار قیصریه اصفهان که تا به امروز به گوشتان نخورده

شاید لوکس بودن را در طراحی مدرن بنا بدانید، اما یک شاهکار معماری چیزی فراتر از معماری لوکس است. درست مثل بازار قیصریه اصفهان که هم یک شاهکار معماری است و هم کالاهایی در آن به فروش می رسد، اکثرا عتیقه و بسیار ارزشمند است. بله شما با یک بازار باشکوه و یک شاهکار معماری روبه رویید که نظیر آن در کمتر نقطه ای از دنیا پیدا شده و جز دیدنی ترین آثار تاریخی ایران به شمار می رود. اگر دوست دارید دانستنی هایی درباره این بازار که کمتر درباره آن ها سخنی به میان آمده بدانید، کوله بار سفر خود را بسته و با مجله گردشگری خبرنگاران همراه باشید تا با عبور از کوچه پس کوچه های اصفهان با حقایقی درباره مرکز فروش کالاهای عتیقه و صنایع دستی اصفهان یعنی بازار قیصریه آشنا شوید.

آدرس بازار قیصریه اصفهان کجاست؟

بازار قیصریه اصفهان در ضلع شمالی میدان نقش دنیا قرار گرفته است.

داستان نقاشی سردر بازار قیصریه اصفهان چیست؟

سردر بازار قیصریه چندین نقاشی را درون خود جای که هر کدام بیشتر از اینکه داستانی داشته باشد، موضوعی را به تصویر کشیده و ماندگار نموده است؛ به طوری که نقاشی اصلی که روی دیوارهای سردر نقاشی شده است، جنگ شاه عباس با ازبکان را به تصویر کشیده و سربلندی و صلابت ملی ایران را نشان می دهد. نقاشی پایکوبی و آواز اروپاییان نیز نشان از عین و نوش و زندگی دنیوی یا بهشت زمینی دارد. نقاشی شکارگاه نیز جدا شدن از پلیدی و رسیدن به پاکی را یادآور شده و در نهایت نقاشی دو مرد تیرانداز جوان با لباس عصر صفویه، تنه شیر و دم اژدها نیز نقاشی صورت فلکی اصفهان (برج قوس) و نشانگر صحنه مبارزه است.

بازار قیصریه اصفهان مربوط به چه دوره ای است؟

دوره صفویه

ساعات کاری بازار قیصریه چگونه است؟

ساعات کار بازار بر اساس فعالیت کسبه بوده و در فصل های مختلف فرق دارد؛ اما معمولا بازار در بهار و تابستان بازار از ساعت 9 صبح فعالیت خود را آغاز نموده و تا 6 بعدازظهر به طور یکسره فعالیت می نماید. در فصل های پاییز و زمستان نیز ساعت های کاری بازار یک ساعت کمتر شده و از 9 صبح تا 5 بعدازظهر یکسره باز است.

تاریخچه بازار قیصریه اصفهان

بازار قیصریه اصفهان قدمتی نزدیک به 500 سال دارد. این بازار بین سال های 1011 تا 1029 به دستور شاه عباس اول و به دست توانمند استاد علی اکبر معمار اصفهانی ساخته شده است. بازار قیصریه به نام های بازار شاهی یا بازار سلطانی نیز شناخته می گردد، اما نام اصلی آن همان بازار قیصریه است.

به نقلی از دنیاگردان بزرگی همانند ناصرخسرو و شاردن، نام بازار قیصریه اصفهان برگرفته از قیصریه یا قیساریا در آسیای صغیر یا همان ترکیه امروزی است و علت این نام گذاری شباهت بازار قیصریه به قیصریه ترکیه بوده است. البته درباره نام بازار توصیفی قدیمی تر در کتاب رساله محاسن اصفهان وجود دارد که به همین موضوع اشاره می نماید.

  • تور اصفهان
  • هتل اصفهان
  • بلیط هواپیما اصفهان
  • بلیط اتوبوس اصفهان

کمی به سردر خیره شده و بالای سرتان را که نگاه کنید، سقف زیبای سردر در بالای سرتان دلبری می نماید. دیواره های سردر نیز با نقاشی های فاخر و بی نظیری خود چشم نوازی نموده و هرکدام راوی داستانی است داستان هایی که می توانید راوی داستانشان شما باشید و داستان با قوه خیال خود برای آن ها بنویسید.

لازم به ذکر است سردر بازار قیصریه نیز جز آثار دنیای و ملی به شمار رفته و در تاریخ 15 دی ماه سال 1310 به شماره ثبت 103 در لیست آثار ملی ثبت شده است.

کاروان سرای شاهی

کاروان سرای شاهی در بخش غربی بازار قرار گرفته و این روزها به یکی از بخش های تاریخی بازار تبدیل شده است. از این بنای تاریخی در گذشته نه تنها برای ارائه خدمات به مسافرانی که از راه دور به این بازار می آمده اند مورد استفاده قرار می گرفته است، بلکه در مدیریت راسته ها نیز از آن استفاده می شده است. کاروان سرای شاهی بازار قیصریه این روزها بین بازاریان و مردم عادی به سرای ملک التجار معروفیت داشته و به عنوان انبار کالای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

ضراب خانه

ضراب خانه بازار قیصریه اصفهان که این روزها فقط اسکلتی از آن باقیمانده اما رسالت خود را ادامه داده و به ساختمان یک بانک دولتی تبدیل شده است، محلی برای ضرب سکه در دوران صفوی بوده است. این بنای قدیمی در بخشی شرقی بازار واقع شده و برای دیدنی بقایای آن باید به راسته چیت سازها بروید.

نقارخانه

نقارخانه بازار در طبقه سوم سردر آن قرار داشته که همان طور که کمی قبل تر اشاره نمودیم، متاسفانه این روزها اثری از آن نیست و فقط حس تلخ نبود آن احساس می گردد. در قدیم از این نقارخانه در قدیم برای اعلام طلوع و غروب آفتاب، آیین های مختلف و مناسبت های گوناگون، آماده باش نظامی، اطلاع اخبار مهم به مردم، تحویل سال یا ورود کالاهایی که مردم در انتظارشان بوده اند استفاده و در هرکدام از اتفاق های یادشده نقاره آن نواخته می شده است.

چارسوی بازار

چارسوی بازار شاهی یا همان قیصریه اصفهان زیباترین بخش بازار است. این بخش از بازار با طاق گنبدی و مقرنس های اسلیمی اش حقیقتا چشم نواز است و اگر اغراق نباشد ساعت ها ارزش نشستن و دیدنکردن دارد؛ به خصوص اینکه اطراف آن نیز حجره های سنتی قرار داشته و حس وحالی نوستالژیک به شما خواهد داد.

این چارسو از جنوب به بازار شاهی یا همان قیصریه، از شمال به تیمچه ضراب خانه، از شرق به ضراب خانه سلطتنی و از غرب به کاروان سرا منتهی می گردد. برای دسترسی به این بخش از بازار کافی است از سردر قیصریه وارد بازار شده و چند دقیقه ای در بازار قدم بزنید تا به آن برسید.

راسته های بازار قیصریه اصفهان

بازار شاهی اصفهان راسته ها و سرای های زیادی را درون خود جای داده که هرکدام در رسته ای شغلی مشغول فعالیت اند. از معروف ترین سراها و راسته های بازار قیصریه می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • سرای اردستانی ها
  • سرای خانی
  • سرای آقا
  • سرای پادرخت سوخته
  • سرای میراسماعیل
  • سرای خوانساری ها
  • سرای گلشن
  • سرای تالار
  • سرای جارچی
  • سرای فخر
  • راسته بازار عریان
  • راسته هارونیه
  • راسته نیم آورد گلشن
  • راسته مخلص
  • راسته سماورسازها
  • راسته مقصودبیک

آدرس بازار قیصریه اصفهان کجاست؟

بازار قیصریه در بخش شمالی میدان نقش دنیا یا همان میدان امام اصفهان قرار گرفته و میدان امام را به بازار عتیق (کهنه) مرتبط می نماید. برای دسترسی به بازار دو راه پیش روی شما قرار گرفته است.

1. دسترسی از چهارراه شکرشکن

از چهارراه شکرشکن وارد خیابان حافظ شده و سپس وارد میدان نقش دنیا شوید. وارد میدان که شدید سمت راست شما درست در وسط میدان، سردر بازار قرار گرفته است که می توانید به وسیله آن وارد بازار شوید.

2. دسترسی از میدان امام حسین(ع)

برای دسترسی به بازار قیصریه اصفهان از سمت میدان امام حسین(ع)، وارد خیابان سپاه یا همان سپه شده و تا انتهای خیابان پیش بروید. وقتی به انتهای خیابان رسیدید میدان نقش دنیا پیش روی شما قرار گرفته است. وارد میدان که شدید بازار در سمت چپ شما در وسط میدان قرار گرفته است.

ساعات بازدید از بازار قیصریه اصفهان

ساعات کار بازار بر اساس فعالیت کسبه بوده و در فصل های مختلف فرق دارد؛ اما معمولا بازار در بهار و تابستان بازار از ساعت 9 صبح فعالیت خود را آغاز می نماید و تا 6 بعدازظهر به طور یکسره فعالیت می نماید. در فصل های پاییز و زمستان نیز ساعت های کاری بازار یک ساعت کمتر شده و از 9 صبح تا 5 بعدازظهر یکسره باز است. برای بازدید از بازار پیشنهاد می کنیم، حتما 3 تا 4 ساعت وقت بگذارید تا بتوانید از همه جاذبه های آن کمال بهره و لذت را ببرید.

  • هتل عباسی اصفهان
  • هتل شیخ بهایی اصفهان
  • هتل پیروزی اصفهان
  • هتل کوثر اصفهان
  • هتل عالی قاپو اصفهان
  • هتل آسمان اصفهان

بازار قیصریه اصفهان در گوگل مپ

بازار قیصریه؛ بازاری که بارها ارزش دیدن دارد

دیدنی بودن جای جای بازار کنار کاربری تجاری آن باعث شده تا هر آدمی با هر سلیقه ای از حضور در این بازار کمال لذت را ببرد. بنابراین فرقی نمی نماید عاشق خریدید، به بناهای تاریخی علاقه دارید یا صرفا عاشق سفرید. جذابیت این بنا به قدری زیاد است که کمتر کسی است که دلش نخواهد برای یک بار هم که شده در این بازار قدم زده و زیبایی هایش را نظاره کند. آنچه گفتنی بود را برایتان توضیح دادیم، وقت آن رسیده که کوله بار سفر خود را بسته و به اصفهان سفر کنید تا از نزدیک آنچه وصف کردیم را دیدن کنید و از آن لذت ببرید.

اگر قبلا از بازار قیصریه اصفهان بازدید نموده و تجربه ای از آن دارید یا فکر می کنید چیزی از قلم جا مانده است. آن را برای ما و سایر کاربران مجله گردشگری خبرنگاران درمیان بگذارید.منبع: علی بابا
انتشار: 24 مهر 1403 بروزرسانی: 24 مهر 1403 گردآورنده: managore.ir شناسه مطلب: 2286

به "گفتنی هایی از بازار قیصریه اصفهان که تا به امروز به گوشتان نخورده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گفتنی هایی از بازار قیصریه اصفهان که تا به امروز به گوشتان نخورده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید