فناوری در سلامت محصولات کشاورزی نقش آفرینی می کند

به گزارش خبرنگاران، دکتر محمد ملبوبی گفت: ترکیب مواد شیمیایی موجود در برخی کودها با جذب در ریشه گیاه و عمق خاک، موجب مشکلات و بیماری‌های مختلفی در مصرف‌کنندگان محصولات کشاورزی می‌شود.

فناوری در سلامت محصولات کشاورزی نقش آفرینی می کند

رئیس کارگروه کشاورزی ستاد توسعه زیست فناوری گفت: مصرف سالانه دو تا چهار میلیون تن کود شیمیایی در هکتار یک رقم بسیار بالایی است که برای طبیعت و انسان ضررهای جبران ناپذیری خواهد داشت. بنابر این مصرف کودهای شیمیایی با تکیه بر روش های جدید علمی باید متعادل شود و به نظر می رسد برنامه تغذیه تلفیقی بهترین گزینه در این زمینه است.

وی گفت: از فواید اجرای طرح تغذیه تلفیقی می توان به 110 تا 240 هزار تومان صرفه جویی ناشی از استفاده از کود شیمیایی در هر هکتار اشاره کرد. هم چنین سلامت محصولات کشاورزی بالا می رود و می توانیم شاهد افزایش 10درصدی این محصولات به طور میانگین باشیم.

وی اظهارداشت: استفاده از فناوری های جدید در حوزه کشاورزی ضمن کاهش هزینه های تولید، محصولات با ارزش افزوده بالا و قیمت رقابتی می تواند در سلامت محیط زیست نیز بسیار نقش آفرین باشد.

ملبوبی گفت: هم اکنون در هر هکتار به میزان 400 تا 600 کیلوگرم کودشیمیایی در مزارع مصرف می شود در حالیکه استفاده کودهای زیستی بصورت گرمی است یعنی 100 تا 300 گرم در هر هکتار است.

رئیس کارگروه کشاورزی ستاد توسعه زیست فناوری بیان داشت: تلفیق کود زیستی وشیمیایی نتایج بهتری نسبت به مصرف تنهایی کودهای شیمیایی و زیستی دارد. ملبوبی ضمن اشاره به برنامه برنامه ای برای رفع این مشکل گفت: در برنامه تغذیه تلفیقی هدف استفاده از کود شیمیایی، آلی و زیستی به تناسب آنالیز خاک است.

منبع: mehrnews.com

به "فناوری در سلامت محصولات کشاورزی نقش آفرینی می کند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با فناوری در سلامت محصولات کشاورزی نقش آفرینی می کند

نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید