به این علت مهم سیب زمینی سرخ شده نخورید
به گزارش ایستگاه بازی، سیب زمینی سرخ نموده چرب و نشاسته ای است، اما غذای راحتی برای بسیاری می باشد. با این وجود، خوردن غذاهای سرخ شده ممکن است تاثیری منفی بر سلامت روان داشته باشد
به گزارش خبرنگاران، یک تیم تحقیقاتی در هانگژو در چین دریافتند که مصرف مکرر غذاهای سرخ شده به ویژه سیب زمینی سرخ شده در افراد مصرف نماینده با 12 درصد خطر بیش تر اضطراب و 7 درصد خطر بیش تر افسردگی در مقایسه با افرادی که غذاهای سرخ شده مصرف نمی نمایند مرتبط است. این پیوند در میان مردان جوان و مصرف نمایندگان جوان تر آشکارتر بود.
به گزارش فرارو به نقل از سی ان ان؛ غذاهای سرخ شده از عوامل خطرزای شناخته شده برای چاقی، فشار خون بالا و سایر اثرات سلامتی هستند. طبق مقاله منتشر شده در روز دوشنبه در مجله PNAS این نتایج مسیری را در اهمیت کاهش مصرف غذای سرخ شده برای سلامت روان باز می گشاید.
با این وجود، کارشناسانی که مسائل مرتبط با تغذیه را مطالعه می نمایند می گویند این نتایج اولیه هستند و لزوما تعیین نیست که آیا خوردن غذاهای سرخ شده باعث ابتلا به مسائل مرتبط با سلامت روانی می شوند یا افرادی که علائم افسردگی یا اضطراب را تجربه می نمایند به غذاهای سرخ شده روی آورده اند.
در این مطالعه 140728 نفر در بازه زمانی 11 ساله مورد ارزیابی قرار گرفتند. پس از حذف شرکت نمایندگانی که در دو سال اول تشخیص داده شد مبتلا به افسردگی بودند در مجموع 8294 مورد اضطراب و 12735 مورد افسردگی در افرادی که غذای سرخ شده مصرف می کردند مشاهده شد. هم چنین تعیین شد که سیب زمینی سرخ شده به طور خاص 2 درصد خطر افسردگی را در مقایسه با گوشت سفید سرخ شده افزایش می دهد.
این مطالعه بعلاوه نشان داد شرکت نمایندگانی که بیش از یک وعده غذای سرخ شده را به طور منظم مصرف می نمایند به احتمال زیاد مردان جوان تر هستند. دیوید کاتز متخصص طب سبک زندگی که در این مطالعه شرکت نداشت می گوید: مولفه انسانی این مطالعه ممکن است دقیقاً آن چه را که ادعا می نماید نشان دهد: مصرف بیش تر غذای سرخ شده خطر ابتلا به اضطراب و افسردگی را افزایش می دهد.
کاتز بنیانگذار ائتلاف جهانی ابتکار عمل غیرانتفاعی True Health Initiative می گوید: با این وجود، شواهد به دست آمده به وسیله متخصصان مرتبط با سبک زندگی نشان می دهند مسیر علّی می تواند به آسانی به سمت دیگری برود: افراد مبتلا به اضطراب و افسردگی به غذای راحت با دفعات فزاینده ای برای تظاهر به تسکین روی می آورند.
او می گوید افرادی که علائم زمینه ای اضطراب و افسردگی دارند می توانند به عنوان راهی برای خود درمانی به سراغ غذاهای راحت بروند.
پیش از این نیز در مطالعات دیگر تعیین شده بود که غذای ناسالم و تغذیه نامناسب می تواند خلق و خوی فرد را تحت تاثیر قرار داده و به ضرر شرایط سلامت روان باشد.
محققان در مطالعه تازه اشاره می نمایند که آکریل آمید یک ماده شیمیایی که در طی فرآیند سرخ کردن به ویژه در سیب زمینی سرخ شده تشکیل می گردد مقصر افزایش خطر اضطراب و افسردگی است.
دکتر والتر ویلت استاد اپیدمیولوژی و تغذیه در هاروارد می گوید: نتایج به خصوص ارتباط با غذای سرخ شده و آکریل آمید باید بسیار مقدماتی در نظر گرفته شوند. اثرات غذاهای سرخ شده بر سلامتی بستگی زیادی به این دارد که چه غذایی سرخ شده و چه نوع چربی ای برای سرخ کردن مورد استفاده قرار می گیرد. سیب زمینی احتمالا بر خلق و خو تاثیر می گذارد، زیرا می تواند باعث افزایش شدید قند خون و سپس پاسخ های هورمونی به این افزایش گردد. با این وجود، این افزایش تا حدی به وسیله چربی کُند می گردد چربی ای که به وسیله چربی حاصل از سرخ کردن تامین می گردد.
منبع: همشهری آنلاین