تور ارزان هند: قلعه سرخ یا لال قلعه جاذبه زیبای گردشگری دهلی مرکز هند

به گزارش ایستگاه بازی، نام هند اغلب یادآور حس لطیفی است، به همراه داستان هایی از عشق و موسیقی در طبیعتی بکر و ناب. این سرزمین پهناور و گسترده، دارای طیف های متفاوتی است از پوشش گیاهی، جنگل ها و مرداب ها که هر کدام به نوعی گردشگر ها را در سفر به هند مجذوب خود می نمایند. آثار و بناهای زیبای تاریخی منحصر به فرد این کشور نیز از جمله جاذبه های گردشگری هستند، مکان هایی با قدمت هزاران ساله وداستان های واقعی از عشق و نفرت، قدرت و عدالت، که در پس دیوارهای این بناها اتفاق افتاده است. یکی از آن محل ها، قلعه سرخ (رد فورت یا لال قلعه) است. لال در زبان هندی به معنی سرخ است. این بنا از بزرگترین و زیباترین جاذبه های گردشگری در شهر دهلی، مرکز هندوستان است. معمارش ، شخصی است به نام احمد لاهوری که به دستور شاه دنیا این قلعه را بنا کرد. قلعه سرخ محل سکونت امپراطور و خانواده سلطنتی بوده است و کلیه مراسم تشریفاتی و سیاسی نیز آن جا برگزار می شده است. این قلعه در سال 2007 در فهرست میراث دنیای یونسکو به ثبت رسیده است. برای آشنایی بیشتر با عروس زیبای شاه دنیا آباد، مرکز محبوب شاه دنیا با ما در خبرنگاران همراه شوید.

تور ارزان هند: قلعه سرخ یا لال قلعه جاذبه زیبای گردشگری دهلی مرکز هند

برای دیدن تاج محل و مجسمه های بودا، تور ارزان هند ما را تجربه کنید. از دهلی، آگرا و جیپور دیدن کنید و در شهر زیبای بمبئی قدم بزنید، در محیط زیبای فیلم های هندی از لحظات لذت ببرید.

تاریخچه لال قلعه

شاه دنیا، پنجمین امپراطور مغول، وقتی مرکز خود را از آگرا به دهلی تغییر داد، دستور احداث این قلعه را صادر کرد. ساخت آن نه سال به طول انجامید. این قلعه کنار رود یامونا واقع شده است و به شکل هشت ضلعی نامنظم است. قلعه از طریق دیوار قرمز رنگی به طول 5.2 کیلومتر محصور شده و ارتفاع آن از 16 تا 33 متر متغییر است.

قلعه سرخ

سبک معماری قلعه سرخ

معماری آن ترکیبی از سبک هندی و مغولی است، این سبک معماری به خاطر خلاقیت و پیش رو بودن در زمان خودش روی سبک معماری ساختمان ها و باغ های بعدی در دهلی، راجستان، پنجاب، کشمیر، براج، روح الخاند و جاهای دیگر تاثیرگذاشت.

معماری قلعه سرخ

بخشهای مهم قلعه سرخ

دیوان عام حیاط بیرونی مستقل و بزرگی است که با سنگ های مرمر سفید فرش شده. شاه بر روی ایوانی در دیوار شرقی می ایستاده و با عموم دیدار می نموده است.

لال قلعهدیوان عام

دیوان خاص سالن میهمانان و دیدار های خصوصی شاه بوده، و البته تخت مشهور شاه دنیا به نام تخت طاووس نیز در آنجا قرار داشته است همان تختی که بعدها از طریق نادر شاه به عنوان غنیمت به ایران آورده شد. جالب است بدانید در قسمت های مختلفی از کاخ شعرهایی به زبان فارسی دیوارها را تزیین نموده از جمله در دو انتهای دیوان خاص اشعار از خسرو دهلوی وجود دارد.

دیوان خاص

از سایر اتاق ها می توان به رنگ محل یا کاخ رنگی محل اقامت همسر اصلی اشاره نمود. بنایی زیبا با تزئینات طلایی، سقف منقوش و حوض مرمرین.

ممتاز محل نیز اتاق خصوصی شاه بوده است، که اتاق های خواب، مکان های عبادت، ایوان و باروی موسامان بُرج را شامل میشود.

دروازه های قلعه

دروازه لاهور که دروازه اصلی قلعه بوده نامش را از شهر لاهور واقع در پاکستان گرفته است.

دروازه دهلی دروازه ای که به سوی دهلی قدیم بوده است.

دروازه لاهوری

دروازه فیل دروازه ای که مقابلش دو مجسمه با شکوه سیاه رنگ از فیل قرار داشته است، که بعدها در 1856 از طریق اورنگ زیب تخریب شدند. هم اکنون پس از بازسازی در موزه ممتاز محل قرار دارند.

دروازه دهلی

بازار سرپوشیده

چاتاچوک یا بازار سرپوشیده، که بازاری بوده است بین دروازه اصلی و قلعه که اکنون محل تجمع دستفروشان برای فروش سوغاتی به گردشگران است.

بازار قلعه سرخ

بخش های مختلف قلعه

نقاره خانه یا نوبت خانه که بر فراز دروازه لاهور و مقابل چاتاچوک قرار گرفته است و از آنجا 5 بار در روز یا هنگام ورود شاه یا شاهزادگان و خانواده سلطنتی نقاره می زده اند. این بنا بیش از 30 متر طول و 20 متر عرض دارد و کلیه بازدیدکنندگان به جز خانواده سلطنتی، در این جا پیش از ورود به محوطه اصلی باید از اسب پیاده می شدند.

باغ حیات بخش باغی بوده است وسیع و از طریق دو نهر زیبا و فواره های فراوان تقسیم می شده است. متأسفانه اکنون این نهرها خشک است و در آن محل فقط پوشش گیاهی به جای مانده است.

بُرج مثمن بارویی است در خاص محل و رو به بیرون قلعه که شاه هر روز صبح زود بر فراز آن آن امدر انظار عموم ظاهر می شده است.

نهر بهشت محل اقامت شخصی شاه بوده که و ایوان آن مشرف بر رود یامونا بوده محلی که شاه از فراز آن نظاره گر رود بوده است.

بخشهای مهم قلعه سرخ

سایر قسمتهای قلعه لال

ساوان و بادان دو عمارت که دارای مخزن آب هستند، ظفر محل که در میان استخر آب واقع است.

حمام شاهی، بخش زنانه یا اندرونی که خود شامل ممتاز محل و رنگ محل است، دعوت خانه که محل اقامت شاهزاده بوده است و در آخر مسجد موتی یا مروارید است که از طریق اورنگ زیپ جانشین شاه دنیا ساخته شد.

قلعه سرخ

موزه های قلعه سرخ

در حال حاضر دو موزه در این بنا وجود دارد: یکی شامل اشیاء، منسوجات کتاب ها و دست نوشته های تاریخی و هنری است، که عمدتاً مربوط یه دوران گورکانی هند یا ایران است. موزه دیگر بیشتر به نمایش جنگ افزارهای قدیمی آن دوران تا زمان اشغال انگلیس تعلق دارد.

جاهای دیدنی قلعه سرخهیرا محل

سرگذشت قلعه سرخ

بسیاری از آثار هنری و جواهرات قلعه، طی حمله نادرشاه به امپراطوری مغول در سال 1747 غارت شدند. پس از آن بسیاری از سازه های سنگ مرمر قلعه در انقلاب 1857 از طریق بریتانیا ویران شدند و بخش هایی از دیوارهای دفاعی قلعه باقی ماند. انگلیسی ها آخرین امپراطور مغول را در 1858 در قلعه سرخ محاکمه و به رانگون تبعید کردند و کاخی که 200 سال محل زندگی مردان قدرتمندی از مغول بود به پادگان نظامی تغییر کاربری داد.

قلعه سرخ

زمان بازدید

برترین زمان برای بازدید از این کاخ فصل پاییز و بهاراست که هوا مناسب تر است و به راحتی می توان در اطراف این کاخ زیبا گشت.

روز و ساعات بازدید

قلعه سرخ در روزهای دوشنبه تعطیل است و سایر روزها در ها از ساعت 9:30 صبح تا 4:30 عصر برای بازدید عموم باز است.

قیمت بلیط 550 روپیه برای جهانگرد ها و برای هندی ها 40 روپیه است.

ضروری است قبل از سفر به هند و قلعه سرخ بدانید

در سفر به هند حتما از بطری های آب آشامیدنی با برند های معروف بهره ببرید، به دلیل ازدحام و شلوغی بر حریم شخصی خود حساس نباشید. پوشاندن بازوها و پاها جزو آداب رسوم هندی است مراقب کفش هایتان باشید به خصوص هنگام ورود به مقبره ها آن ها را در آوردید، ولی درون پاکت یا کیف خود نگه دارید یا به امانت دار بسپارید. در هند پای انسان عضو تمیزی نیست، اگر با پاهایتان چیزی را لمس کردید، عذر خواهی کنید، خوردن یا دادن اشیا با دست چپ خوشایند نیست، برای آلودگی صوتی آماده باشید.

در آخر همراهان عزیز خبرنگاران امیدوارم این گردش کوتاه در قلعه سرخ، انتخاب مقصد سفر بعدی را برای شما راحت ترنموده باشه. چنانچه تجربه سفر به قلعه سرخ را داشته اید، نظرات خود را با مخاطبان خبرنگاران به اشتراک بگذارید، سپاس گزار از همراهی شما.

منبع:سـفـرزون

منبع: دیجیاتور
انتشار: 14 مرداد 1401 بروزرسانی: 14 مرداد 1401 گردآورنده: managore.ir شناسه مطلب: 2057

به "تور ارزان هند: قلعه سرخ یا لال قلعه جاذبه زیبای گردشگری دهلی مرکز هند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تور ارزان هند: قلعه سرخ یا لال قلعه جاذبه زیبای گردشگری دهلی مرکز هند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید